cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Router Signal

Holty84
Dabbler
Posts: 12
Thanks: 2
Registered: ‎03-06-2020

Router Signal

Hi

 

I have had Plus net for a number of months, and have been experiencing poor network connectivity. We have a Plus net One Hub, in which the signal drops out from time to time and struggles to even load a website.

 

Our router is based in the hallway and I can be in the lounge (next room) with the door open and my laptop and phone will struggle to connect to the router... I don't believe this to be an issue with the line into the house, as I have a device which is connected via ethernet which does not suffer any lose of data... whereas the WIFI signal been project is shockingly poor. so much so I would like to think about leaving the provider.

 

Can you please advise on steps to take to try 'boost' the poor signal?

4 REPLIES 4
Baldrick1
Seasoned Hero
Posts: 5,992
Thanks: 2,649
Fixes: 177
Registered: ‎30-06-2016

Re: Router Signal

@Holty84 

Have you tried separating the 2.4 and 5 GHz bands and checked to see which is best? See https://community.plus.net/t5/My-Router/2-4ghz-and-or-5ghz-best-practice/m-p/1351966#M840

Holty84
Dabbler
Posts: 12
Thanks: 2
Registered: ‎03-06-2020

Re: Router Signal

Hi @Baldrick1 Baldrick1 - Thank you for the link... I have separated the 2.4 an 5 so both require a password (same password) but when I connect to the 5gz on my lappy and phone I get connected but no internet.

 

Screenshot_20200603_112758_com.android.settings.jpg

 

 

Baldrick1
Seasoned Hero
Posts: 5,992
Thanks: 2,649
Fixes: 177
Registered: ‎30-06-2016

Re: Router Signal

@Holty84 

If connecting to the 2.4 GHz signal solves your problem then that's the answer, leave it with these settings. You only need one in range, it's a Plusnet/BT quirk for the two bands to be synchronised by default.

Holty84
Dabbler
Posts: 12
Thanks: 2
Registered: ‎03-06-2020

Re: Router Signal

@Baldrick1 the issue is, although I am connected to the 2.4 network, 'wirelessly' my devices drop connection a lot of the time, even when I am only a few meters away from the router, yet if they are wired there is no connectivity issue.