cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Link cctv dvr to internet hub 2

FIXED
Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Link cctv dvr to internet hub 2

My cctv error message gateway unreachable … cannot view cameras on phone app as iCloud offline
15 REPLIES 15
jab1
Legend
Posts: 17,734
Thanks: 5,759
Fixes: 265
Registered: ‎24-02-2012

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

@Jboyle57 Is this a new phone, or a new problem ?- the 'iCloud offline' message sounds like you haven't activated it. 

John
Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,847
Thanks: 1,369
Fixes: 86
Registered: ‎25-06-2007

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

My cctv error message gateway unreachable 

Are you seeing this message on your DVR device?

If yes, the Hub Two IP Address is 192.168.1.254 so the default gateway address needs to be this.

HTH

 

Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

I have tried changing gateway to that but still not working . It is on the dvr monitor . But still saying offline
Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

New problem … I just changed over on monday from Bt to plusnet which is when problem started
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,951
Thanks: 5,330
Fixes: 421
Registered: ‎30-06-2016

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Moderators Note

This topic has been moved from Broadband to My Router 

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

How do I activate?
Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,847
Thanks: 1,369
Fixes: 86
Registered: ‎25-06-2007

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

@Jboyle57 

It would be helpful if you let the community know which DVR you are using and how it is currently configured, someone here might have the same product and therefore help you or check the manufacture's site for support pages.

Dan  

 

Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Hi it’s zosi H264 … sorry but don’t know anything about configuration 🥴
Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,847
Thanks: 1,369
Fixes: 86
Registered: ‎25-06-2007

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Thanks for the model.

I'm out all day, hopefully someone will come along who can help.

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 15,472
Thanks: 5,974
Fixes: 424
Registered: ‎30-07-2007

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

@Jboyle57 there's a guide here https://learncctv.com/zosi-dvr-internet-connection/ about connecting the VDr to the internet.

Maybe you could progress through that and post a screen dump of the Network status screen. That may help to determine what the problem is

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Fix
Thanks MisterW… I will show this to my son who’s better at technology than me. I do know that I don’t get the same menu when I go into settings. Maybe mine is an older model… think it’s been installed for 3 yrs .
Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

We’ve managed now to get the dvr online. I uninstalled them reinstalled the zosi cloud app on my iPhone to see if that was problem a few days ago( which wasn’t) but cannot remember the password I used and now cannot open camera view on mobile. I have tried to reset password but ofcourse can’t without original password. Does anyone know how I can sort this?

Tags (1)
Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,847
Thanks: 1,369
Fixes: 86
Registered: ‎25-06-2007

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Good news about it now working.

Does the app not have a 'Forgot Password' on the login screen? This should all be documented somewhere

Try  https://supports.zositech.com/hc/en-us 

I see there is also Zosi cloud for windows app, which might be easier to use.

 

Jboyle57
Hooked
Posts: 8
Fixes: 1
Registered: ‎14-08-2022

Re: Link cctv dvr to internet hub 2

Unfortunately there is no forgot password selection. It has reset… u get a code emailed but when u try to reset it asks for original password which ofcourse I’ve forgotten!😱