cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Do i have to drill the wall?

febrxyz
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎03-04-2022

Do i have to drill the wall?

hi everyone,

Recently I rented a flat and it was using BT broadband for their internet. But i found out that plusnet have a better offer so i decided to change the broadband company. However, im not sure if there is a BT socket in the flat. Does anyone know if you used BT broadband, is there a BT socket already or not?

7 REPLIES 7
jab1
Aspiring Legend
Posts: 13,487
Thanks: 4,235
Fixes: 181
Registered: ‎24-02-2012

Re: Do i have to drill the wall?

If the previous tenants had broadband, there must be a master socket - you can't have internet without a phoneline,

John
Gel
Aspiring Champion
Posts: 2,278
Thanks: 284
Fixes: 27
Registered: ‎02-08-2007

Re: Do i have to drill the wall?

dvorak
Moderator
Moderator
Posts: 28,725
Thanks: 6,401
Fixes: 1,464
Registered: ‎11-01-2008

Re: Do i have to drill the wall?


Moderators Note


This topic has been moved from Fibre to My Order

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
198kHz
Seasoned Hero
Posts: 5,650
Thanks: 2,668
Fixes: 39
Registered: ‎30-07-2008

Re: Do i have to drill the wall?

Welcome to the forum.  🙂


@febrxyz wrote:

However, im not sure if there is a BT socket in the flat. Does anyone know if you used BT broadband, is there a BT socket already or not?


If the flat has BT broadband, there will be an Openreach master socket. That would remain in situ whether the ISP is Zen, Post Office, Plusnet or whoever, apart from Virgin.

Murphy was an optimist
FTTC 40/10   Billion 8800NL
BT technician (Retired)
febrxyz
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎03-04-2022

Will the engineer come?

Hi everyone,
If i want to purchase the fibre broadband, is the company only sending me a mail with the router in it or they will send an engineer to my flat? If yes, what is the engineer going to do?
dvorak
Moderator
Moderator
Posts: 28,725
Thanks: 6,401
Fixes: 1,464
Registered: ‎11-01-2008

Re: Will the engineer come?


Moderators Note


Topics merged

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
jab1
Aspiring Legend
Posts: 13,487
Thanks: 4,235
Fixes: 181
Registered: ‎24-02-2012

Re: Will the engineer come?


@febrxyz wrote:
Hi everyone,
If i want to purchase the fibre broadband, is the company only sending me a mail with the router in it or they will send an engineer to my flat? If yes, what is the engineer going to do?

IF you decide to get FTTC (thought you'd already made the decision?) you should not need an engineer visit unless you have no BT master socket. The Hub will be delivered by Royal Mail - it is just plug-and-play.

John