cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Gateway Checker Update

beardedwonder
Dabbler
Posts: 17
Registered: ‎17-01-2015

Re: Gateway Checker Update

Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.
    acc2-10GigE-0-4-0-10.l-far.21cn-ipp.bt.net (109.159.249.134) 3.583 ms
    195.99.126.99 (195.99.126.99) 2.606 ms
    ae2.pcl-cr01.plus.net (195.166.129.6) 49.815 ms
    ae1.ptw-cr01.plus.net (195.166.129.0) 3.444 ms
    link3-central10.pcl-gw01.plus.net (84.93.249.196) 3.438 ms
Superuser
Superuser
Posts: 9,939
Thanks: 1,272
Fixes: 71
Registered: ‎06-04-2007

Re: Gateway Checker Update

Thanks for the report.
David
David
Community Veteran
Posts: 26,785
Thanks: 986
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Gateway Checker Update

I can't believe how long it's taking them to fix what should have been on the check list of things to do when that end point was added! Sad
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
azc
Rising Star
Posts: 71
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: ‎16-10-2015

Re: Gateway Checker Update

Just got this
Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.
Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Update topic in the Community Announcements forum will help us to diagnose the problem.
link11-central10.pcl-gw01.plus.net (84.93.249.212) 3.794 ms

Alan
Superuser
Superuser
Posts: 9,939
Thanks: 1,272
Fixes: 71
Registered: ‎06-04-2007

Re: Gateway Checker Update

Thanks. I think that's one we haven't seen before.
David
David
goatty2
Rising Star
Posts: 191
Thanks: 3
Fixes: 1
Registered: ‎09-06-2013

Re: Gateway Checker Update

just got this on checking gateway
    xe-1-2-1.mpr1.lhr18.uk.zip.zayo.com (64.125.29.217) 4.525 ms
    xe-5-0-0.mpr1.lhr1.uk.zip.zayo.com (64.125.29.114) 4.508 ms
    *
    213.137.183.97 (213.137.183.97) 4.857 ms
    core4-te0-8-0-1.faraday.ukcore.bt.net (62.6.201.196) 5.154 ms
    acc2-10GigE-0-1-0-1.l-far.21cn-ipp.bt.net (109.159.249.146) 4.478 ms
    195.99.126.99 (195.99.126.99) 4.548 ms
just gone onto thinkbroadband to do speed test and it says am on BT when it normally says on plusnet
Community Veteran
Posts: 26,785
Thanks: 986
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Gateway Checker Update

What is going on?
Quote
Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.
Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Update topic in the Community Announcements forum will help us to diagnose the problem.
   213.248.82.250 (213.248.82.250) 2.214 ms
   166-49-211-239.eu.bt.net (166.49.211.239) 2.039 ms
   core2-te0-15-0-13.ilford.ukcore.bt.net (109.159.255.9Cool 7.262 ms
   194.72.31.139 (194.72.31.139) 4.571 ms
   195.99.126.139 (195.99.126.139) 3.907 ms
   ae2.ptw-cr02.plus.net (195.166.129.5) 3.876 ms
   ae1.pcl-cr02.plus.net (195.166.129.3) 3.818 ms

This may be useful:
C:\Users\John>tracert ntp.plus.net
Tracing route to ntp.plus.net [212.159.6.9]
over a maximum of 30 hops:
  1    <1 ms    1 ms    1 ms  tg582 [192.168.1.254]
  2    10 ms    9 ms    9 ms  lo0.10.Central10.pcl-bng04.plus.net [195.166.130.177]
  3    10 ms    10 ms    9 ms  irb.10.PCL-CR01.plus.net [84.93.249.81]
  4    10 ms    10 ms    10 ms  po2.pcl-gw01.plus.net [195.166.129.41]
  5    10 ms    9 ms    9 ms  cdns01.plus.net [212.159.6.9]
Trace complete.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
goatty2
Rising Star
Posts: 191
Thanks: 3
Fixes: 1
Registered: ‎09-06-2013

Re: Gateway Checker Update

just been on speedtest.net and that says i am on BT
azc
Rising Star
Posts: 71
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: ‎16-10-2015

Re: Gateway Checker Update

Sorry, the tool failed to identify your gateway; this does not mean that anything is wrong with your connection.
Posting the following information as a reply to the Gateway Checker Update topic in the Community Announcements forum will help us to diagnose the problem.
xe-1-2-1.mpr1.lhr18.uk.zip.zayo.com (64.125.29.217) 25.120 ms
xe-5-0-0.mpr1.lhr1.uk.zip.zayo.com (64.125.29.114) 25.085 ms
*
213.137.183.103 (213.137.183.103) 25.035 ms
core3-te0-8-0-1.faraday.ukcore.bt.net (62.6.201.192) 25.072 ms
peer1-et-1-1-0.telehouse.ukcore.bt.net (213.121.193.161) 25.054 ms
195.99.126.139 (195.99.126.139) 25.050 ms
Alan
Superuser
Superuser
Posts: 9,939
Thanks: 1,272
Fixes: 71
Registered: ‎06-04-2007

Re: Gateway Checker Update

Quote from: spoon
What is going on?

It looks like Rackspace have introduced additional routing within their cloud which has added extra hops to the path to user gateways. Jelv's router is now hop 15, mine is hop 17. The checker currently stops at 13. It's possible the additional hops are temporary, whilst maintenance is carried out, but in the meantime I'll increase the checker's maximum hop allowance which should fix the current problem.
(goatty2 apparently having a BT IP is a different issue - more on that later.)
David
David
Fifer
Grafter
Posts: 119
Registered: ‎07-03-2008

Re: Gateway Checker Update

Just got this, looks similar to the post by alanc.

xe-1-2-1.mpr1.lhr18.uk.zip.zayo.com (64.125.29.217) 4.803 ms
xe-5-0-0.mpr1.lhr1.uk.zip.zayo.com (64.125.29.114) 4.959 ms
*
213.137.183.101 (213.137.183.101) 7.380 ms
core3-te0-8-0-1.faraday.ukcore.bt.net (62.6.201.192) 5.076 ms
peer6-hu0-18-0-1.telehouse.ukcore.bt.net (213.121.193.177) 5.509 ms
195.99.126.183 (195.99.126.183) 4.747 ms
goatty2
Rising Star
Posts: 191
Thanks: 3
Fixes: 1
Registered: ‎09-06-2013

Re: Gateway Checker Update

just been on http://whois.domaintools.com/ and it says i am on plusnet
Superuser
Superuser
Posts: 9,939
Thanks: 1,272
Fixes: 71
Registered: ‎06-04-2007

Re: Gateway Checker Update

Quote from: spraxyt
... in the meantime I'll increase the checker's maximum hop allowance which should fix the current problem.

I've increased the maximum hops to 20 now - could users getting gateway identification failures earlier please check again.
David
David
azc
Rising Star
Posts: 71
Thanks: 18
Fixes: 1
Registered: ‎16-10-2015

Re: Gateway Checker Update

OK for me right now
Community Veteran
Posts: 26,785
Thanks: 986
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Gateway Checker Update

OK for me now as well.
(You do realise you've just broken Plusnet's standard operating procedures by fixing the issue straight away. Left to Plusnet a simple change like that would have taken months!)
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)