cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Plusnet - New Network

Community Veteran
Posts: 38,213
Thanks: 908
Fixes: 54
Registered: 15-06-2007

Plusnet - New Network

http://community.plus.net/forum/index.php/topic,147446.msg1297561.html#msg1297561
What is this
Are you starting to use LLU as well as BT
280 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,817
Thanks: 11
Registered: 30-07-2007

Re: Plusnet - New Network

For a while back in 2007 PN trialed LLU lines from Tiscalli but stopped due to issues with the service. Maybe they have ventured into it again as they aim to take on talk talk.
As they are a subsidiary of BT would they want to move off the BT network. I guess we will have to wait and see if your original post gets any replies from support.
https://www.samknows.com/broadband/providers/tiscali

podman
Community Veteran
Posts: 4,897
Thanks: 326
Fixes: 16
Registered: 10-06-2010

Re: Plusnet - New Network

Perhaps it's something to do with the "WBMC Datacentre In Building Handover (IBH) at Telehouse North" mentioned in the ISP Forum slides from September.
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 12,801
Thanks: 635
Fixes: 62
Registered: 04-04-2007

Re: Plusnet - New Network

Quote from: Oldjim
Are you starting to use LLU as well as BT

No, it's nothing like that.

Bob Pullen
Plusnet Products Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

Den1
Rising Star
Posts: 103
Thanks: 1
Fixes: 1
Registered: 24-10-2013

Re: Plusnet - New Network

Can you elaborate on that a bit ?
Community Veteran
Posts: 26,345
Thanks: 600
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Plusnet - New Network

Could someone who's had one of these messages post the output from
tracert ntp.plus.net

please.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 26,345
Thanks: 600
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Plusnet - New Network

Does the new network support IPv6 (and if not, why not)?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,017
Thanks: 734
Fixes: 165
Registered: 25-03-2015

Re: Plusnet - New Network

As Bob said, nothing to do with LLU.
We’re very excited to say we’re massively increasing our capacity. We’re deploying an expansion in the current broadband network which will give our customers even more opportunity to make the most of the latest technologies and next generation online services.
We are confident that the new network will deliver a better experience in terms of both reliability and performance thanks to the improved architecture.
If you're on the new network, you may see some difference in the traceroutes.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team
Community Veteran
Posts: 6,307
Thanks: 86
Fixes: 3
Registered: 08-01-2008

Re: Plusnet - New Network

Unfortunately I've never really had any performance issue with my Plusnet service, are you saying it will get even better (or am I just less likely to see any issues in the future than I might have been without these 'improvements')?  Tongue

[/cryptic]
Call me 'w23'
At any given moment in the universe many things happen. Coincidence is a matter of how close these events are in space, time and relationship.
Opinions expressed in forum posts are those of the poster, others may have different views.
Community Veteran
Posts: 26,345
Thanks: 600
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: Plusnet - New Network

Quote from: spoon
Does the new network support IPv6 (and if not, why not)?

Plusnet: Any comment on this question?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
leader
Grafter
Posts: 261
Registered: 02-02-2013

Re: Plusnet - New Network

Dedicated
Superuser
Superuser
Posts: 9,728
Thanks: 1,312
Fixes: 19
Registered: 22-08-2007

Re: Plusnet - New Network

If it is out there, in use, being deployed why the big secret on what it is?
Community Veteran
Posts: 1,817
Thanks: 11
Registered: 30-07-2007

Re: Plusnet - New Network

In the post linked to by OldJim the OP was advised his line was being "moved" to the new network.  How would a line need moved to a new network if it were still on the BT network.
I hope it's is something that will be available all PN customers I currently am FTTC only with line rental elsewhere.
podman
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,208
Thanks: 1,107
Fixes: 11
Registered: 01-12-2010

Re: Plusnet - New Network

I wonder if its for the 18month free BB customers they are advertising for now on TV  Roll eyes
Or is it to relive some of the congestion some see on the massive post , with sort of some PN input  Lips are sealed its they way they decide to fix by secretively add new pipes Smiley
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
bigwest
Dabbler
Posts: 10
Thanks: 1
Registered: 07-01-2015

Re: Plusnet - New Network

With this expansion to your network capacity I guess you will be able to remove the 2MB upload cap on Unlimited Fibre now ?  Smiley