cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

wi fi extender on Hub 2

Ray3
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎27-11-2022

wi fi extender on Hub 2

I have used a TP link extender on hub1 router without problem.I can set up my TP Extender on my new Hub2, but it will not connect to the internet. I have tried pressing the WPS button during setup. Please help

8 REPLIES 8
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,514
Thanks: 5,122
Fixes: 413
Registered: ‎30-06-2016

Re: wi fi extender on Hub 2

Moderators Note

This topic has been moved from Broadband to My Router

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,400
Thanks: 1,053
Fixes: 67
Registered: ‎25-06-2007

Re: wi fi extender on Hub 2

Hi @Ray3 welcome to the forum

Which TP-Link extender are you using?

Have you tried a factory reset and restart the pairing process again?

Does the extender support the TP-Link tether app? Failing that have you tried connecting to it using a web browser to check the status pages of the extender?

Dan.

 

Ray3
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎27-11-2022

Re: wi fi extender on Hub 2

 Hi, my TP Link extent enders are TP PA 4010

Yes, I have carried out a factory reset several times, and they will still not connect to the internet.

Yes, they support the TP-Link tether App

I will try connecting to a browser, but you should know I have four extenders, all pair OK and give me a strong signal, but there is no security on the link network.

Many thanks

Ray3

 

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,398
Thanks: 5,314
Fixes: 382
Registered: ‎30-07-2007

Re: wi fi extender on Hub 2

TP PA 4010

That's a powerline exender not a wifi extender.

You've not got it connected to the red WAN port on the Hub 2 by any chance ?

It needs to be connected to one of the 3 LAN ports

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,400
Thanks: 1,053
Fixes: 67
Registered: ‎25-06-2007

Re: wi fi extender on Hub 2

I thought TL-PA4010 are powerline adapters, are you usingWPA4220 Wi-Fi extenders as well?

Are they all using the same network name as this will cause them not to connect to each other and the Hub, I use the tpPLC to set that, select Secure. Make sure the devices are registered first.

Screenshot 2022-11-27 144431.png

HTH

Ray3
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎27-11-2022

Re: wi fi extender on Hub 2

Hi Dan, My extenders are all(4) 4010P. They all worked well extending my Wi-Fi when using the Hub 1 router. They are all linked well and show a strong signal, but no security

Many thanks Dan

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,514
Thanks: 5,122
Fixes: 413
Registered: ‎30-06-2016

Re: wi fi extender on Hub 2

As they are Powerline devices you should not of needed to change the settings on any of them, just remove the Ethernet cable from the Hub one and plug it in to a Hub2 LAN port.

I’m confused by you mentioning WiFi. I thought that these were Ethernet extenders. Are these wireless satellites? If so are you trying to use the same SSID as the hub?

 

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,400
Thanks: 1,053
Fixes: 67
Registered: ‎25-06-2007

Re: wi fi extender on Hub 2

Ray,

The devices you describe are for distributing wired internet connections around the your property using a cable connected to the Hubs LAN port 1,2 or 3. Not the port marked WAN. TP-PA4010P would have a passthrough mains socket.

I use these devices so I am very familiar with them, but saying that I am confused with what your issue is as none of the device are wireless access point, they extend the LAN ports.