cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Plusnet Hub One | 5GHZ

W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Plusnet Hub One | 5GHZ

Hello,

 

I have been advised to post in here with regards to the Hub one firmware issue with 5GHZ intermittent dropouts / freezes. Currently running on Plusnet Hub One | Software version 4.7.5.1.83.8.289.1.1 | Last updated 01/07/21.

 

Are plusnet looking to recall these substandard routers?

 

Thanks

 

James

 

20 REPLIES 20
dvorak
Moderator
Moderator
Posts: 28,520
Thanks: 6,306
Fixes: 1,459
Registered: ‎11-01-2008

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ


Moderators Note


This topic has been moved from Fibre to My Router

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
Mustrum
Community Veteran
Posts: 3,148
Thanks: 827
Fixes: 73
Registered: ‎13-08-2015

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

In a word no.

You are on the latest version of firmware.

What is your issue? Who advised to post here and why?

W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Via Twitter, I haven’t had 5ghz connected for some time due to the well documented issues, which should be fixed now?

please see screen shots attached from iPad / iPhone

 

0DDD3B5D-7A53-496D-A88A-3A42221A7544.jpegA99FDDFE-5E0D-407E-BF9E-F4D6D27ABF7C.pngE46E8FD7-1AEA-40F1-9E33-B3055A81E6D2.png

Mustrum
Community Veteran
Posts: 3,148
Thanks: 827
Fixes: 73
Registered: ‎13-08-2015

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

You might want to start again. 

Whilst some earlier firmware revisions had issues with 5Ghz WiFi, it has been fixed on your version.

Your attachments don't say what you are testing with, if you have split the frequencies, what results you get from a wired connection, if you have used a Wi-Fi  analyser to see if you are getting interference from other nearby routers, if you have tried a different device or even browser.

Starting again might be the best thing to do.

W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Sorry….. I’ve reactivated the 5ghz and these are the resultsover a wireless connection via an iPad and iPhone 12 Pro. No wired connection is an option. What WiFi analyser would you recommend for the devices? 

I would love to start again with another provider but I am tied into a contract, I’m sure that you appreciate the frustrations.

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 9,638
Thanks: 4,330
Fixes: 346
Registered: ‎30-06-2016

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

@W1LDE 
Try splitting the 2.4 GHz bands. Some IPads don’t work well when they are synchronised. See. https://community.plus.net/t5/My-Router/2-4ghz-and-or-5ghz-best-practice/m-p/1351966#M840

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Thanks Baldrick, I will try this.

W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Still suffering dropouts in connection, randomly been unable to connect to the internet for 30 or so seconds

LaurenB
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 2,577
Thanks: 508
Fixes: 130
Registered: ‎07-12-2017

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Hiya @W1LDE I'm sorry to hear you are having some issues with your WiFi.

 

I have tested your line just to rule out any faults and this hasn't highlighted anything, everything looks good and we are also seeing a stable connection so it does look to be definitely WiFi related.

 

Are the drops solely occurring on the 5GHz wireless or do they drop when connected to the 2.4GHz too?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Lauren Barry
 Plusnet Help Team
W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

It is the 2.4ghz channel, I’ve changed the name of the 5ghz connection and nothing should be running on this. It’s several devices that typically all stop at the same time, firesticks, phones and tablets 

TheMightyAJ
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 2,487
Thanks: 371
Fixes: 123
Registered: ‎26-03-2018

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Hi @W1LDE,

I'm sorry to hear this. I've reviewed your account and raised a further response via this support ticket on your account.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Alex H
 Plusnet Help Team
W1LDE
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎09-09-2021

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Still haven’t received the replacement router, is there any tracking details you could provide?

 

smallblueplanet
Rising Star
Posts: 77
Thanks: 12
Registered: ‎23-01-2019

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

I have just signed up to Plusnet again - after 18 months with Sky I'd totally forgotten what utter garbage Plusnet routers are!

Having trouble keeping a connection, keeps dropping out.

Can anyone suggest a router for me to buy? I hate Plusnet.

adam945
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 2,319
Fixes: 114
Registered: ‎01-12-2020

Re: Plusnet Hub One | 5GHZ

Hello @W1LDE

Thanks a lot for reaching out and I'm really sorry to hear that the new router has not been sent out. This was caused by a system issue on our end which has now been rectified. I've now initiated what we call an RMA so it'll be ordered and sent out shortly. Thanks a lot for making us aware of this.

 

@smallblueplanet

Thanks a lot for reaching out and I'm sorry to hear that you're having problems with your service. I've run some tests on your line which are showing a few dropouts yesterday evening, and other dropouts in the early hours of the morning throughout the week. We usually attribute this to Openreach maintenance though. Going forwards, I've tweaked some settings on your router - splitting the SSID's, so hopefully this will make a difference, it certainly did for me. See how you get on over the next few days and let us know if you're still having problems.

 Adam
 Plusnet Help Team - Leeds