cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

FIXED
Alan365
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎13-01-2023

Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

When I first signed up with Plusnet, I was given a BT Openreach Echolife HG612 modem and Technicolor TG582n router. When I renewed my contract recently, I was sent the new Hub Two as they said this was required for my new service. I have a couple of questions:

1. Everything still seems to be working fine, so is it worth upgrading to the new Hub2 given I will have to reconnect all our devices plus Tp-link range extender and Hypervolt EV chargepoint to the new network with all the glitches that may or may not throw up?

2. If I do upgrade does the Hub2 replace both the HG612 and TG582n or just the latter?

Thanks in advance.

Tags (1)
6 REPLIES 6
jab1
Legend
Posts: 16,562
Thanks: 5,204
Fixes: 244
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

Fix

@Alan365 Welcome to the forums. it may be a pain to reconnect everything, but the HG612 and TG582n are now very old and no longer supported with updates, so I  would suggest the results would be worth the effort.

The Hub2 is a combined modem/router, so would replace both your current items in one box, and should give better performance.

John
bmc
Hero
Posts: 3,127
Thanks: 979
Fixes: 48
Registered: ‎28-02-2017

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

@Alan365 

Once you install the Hub2 you can change the wireless settings to what you currently use - hopefully this saves having to change all you devices.

 

Brian

jab1
Legend
Posts: 16,562
Thanks: 5,204
Fixes: 244
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

Thanks, @bmc  - I forgot that possibility - late night posting. 😀

John
Alan365
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎13-01-2023

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

Thanks John, will go ahead with the upgrade, possibly using the suggestion by @bmc (cheers Brian).

Alan

bmc
Hero
Posts: 3,127
Thanks: 979
Fixes: 48
Registered: ‎28-02-2017

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

@Alan365 

Don't know about the Technicolor but the Echolife could be worth about a tenner on eBay.

 

You could also keep it as back up. Some modern units are router only so if you ever look to change to a two unit setup again you have a modem if required.

 

Brian

Alan365
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎13-01-2023

Re: Hub2 to replace Echolife HG612 and Technicolor TG582n

Thanks for the advice, will probably keep it as a backup as you suggest.

Cheers, Alan