cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hub One - 5GHz WiFi issue

FIXED
BigTedh
Interested
Posts: 2
Thanks: 1
Registered: ‎06-07-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Thank you for your help with this and notifying me that the router is ready for a reboot.. I've now rebooted and will see how the WiFi fares over the coming days/weeks. Hopefully all will be fine.

Shmeker
Dabbler
Posts: 12
Thanks: 3
Registered: ‎19-06-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@bobpulen,
Thanks for the firmware update. Fingers crossed would solve the problem.
mindmagic
Grafter
Posts: 59
Thanks: 2
Registered: ‎25-07-2007

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@bobpullen Thanks.

globey
Hooked
Posts: 6
Registered: ‎24-06-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Thanks @bobpullen, I'll give that a go.

Since disabling 5GHz, while it has been noticeably slower, I've had no issues with my Chromecast dropping off the network and (it may be coincidence but..) no "Watchdog reset" reboots for 3 weeks (the longest since it started to happen in February) - previously I'd be getting them every few days.
lloydbayliss
Newbie
Posts: 4
Thanks: 5
Registered: ‎03-07-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Thanks @bobpullen ,

Router rebooted and firmware now showing as .273.

I've re-enabled the 5ghz side and my phone immediately connected to it.  Fingers crossed we're up and away!

Thanks very much for all you've done 👍

Lloyd

rkhazelwood
Hooked
Posts: 6
Thanks: 1
Registered: ‎24-05-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@maddan69 Picking up a BT HH6 tomorrow, brand new. How do I configure it to connect to PN?

Chappers2000
Hooked
Posts: 5
Thanks: 3
Registered: ‎21-06-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Thank you @bobpullen . I can confirm my router has received the update and so far so good.
Routefinder
Grafter
Posts: 443
Thanks: 1
Registered: ‎01-08-2007

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

NZWZ10
Browser
Posts: 1
Registered: ‎13-07-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@bobpullen I have had this issue with my 5GHz wifi for as long as i can remember. Can you please push the .273 firmware update to my router?

kmmfc
Interested
Posts: 2
Thanks: 2
Registered: ‎08-07-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@bobpullen Thanks for pushing the firmware version 273 to my router. It’s been rebooted and showing the update so will keep an eye on it and report back any further issues. Thanks again.
garyrwilson68
Interested
Posts: 2
Thanks: 1
Registered: ‎23-06-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Thanks @bobpullen, rebooted, at .273 and 5ghz switched back on. 

j-d-b
Hooked
Posts: 9
Registered: ‎25-08-2018

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

Hi, I'm having problems keeping a stable 5ghz connection to my new laptop, I usually get 38mbs but often only shows at 1.5mbs. Other devices seem fine on 2.4ghz. I understand a firmware update may help?

I am currently running Plusnet Hub One | Software version 4.7.5.1.83.8.263 | Last updated 12/03/19.

I f someone from Plusnet could respond I would be grateful. Thank you.

rkhazelwood
Hooked
Posts: 6
Thanks: 1
Registered: ‎24-05-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@Routefinder Thank you for the link

rkhazelwood
Hooked
Posts: 6
Thanks: 1
Registered: ‎24-05-2020

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@Routefinder the instructions in the link are great. However, do I use the password I use to access this forum and my PN account (it's been changed many times) or the original one I used back in the day when I got the PN hub?

Routefinder
Grafter
Posts: 443
Thanks: 1
Registered: ‎01-08-2007

Re: Hub One - 5GHz WiFi issue

@rkhazelwood

AFAIK it is always (I am not aware of any exceptions?) the same password you have used when setting up your previous PN supplied Hub.
HTH