cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

582n losing broadband and not reconnecting - SOLVED

brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

582n losing broadband and not reconnecting - SOLVED

Just so that those trialing the 582n routers with IPv6 firmware are aware.
After successfully using the 582n for a few weeks on my 21CN line I took it over to a friends house yesterday, she is with Plusnet on a 20CN line. I wanted to get a non-technical persons views on it and IPv6 although my guess is that she will not be aware that IPv6 is working on her connection.
I installed it and checked it was working at approx. 7pm last night. Before I had arrived back home at 8:20 pm it had lost the broadband connection and needed powering off and back on to reconnect. This also happened sometime overnight.
I will try and recover it on Sunday and see if I can work out what is going on. The old router which I will put back is a Netgear DG834PN, don't know if it was losing the connection but if it was it reconnected automatically.
I will try and get some router log files to see if they show what is happening.
PeteB
11 REPLIES 11
adamwalker
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 15,966
Thanks: 629
Fixes: 176
Registered: ‎27-04-2007

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Let us know if a factory reset doesn't fix that as we might need to provide a replacement.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

It was supplied by Ben Trimble as part of the 582n / IPv6 trial and has test firmware. My next step is to try it again on my line, it did not have the problem when I tried it for a few weeks. I hope to recover it this weekend.
PeteB
BenTrimble
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 2,106
Registered: ‎06-02-2008

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Yeah, no RMA's for these routers Smiley
(Not being mean or 'owt, they just don't appear on your accounts and only I have the firwamre!)
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Any chance of a Visual RADIUS graph or graphs for the user for the last couple of weeks?
I can PM the Plusnet usernames, it was the standard login until about 7pm on Monday 16th Jan and then an IPv6 login.
PeteB
adamwalker
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 15,966
Thanks: 629
Fixes: 176
Registered: ‎27-04-2007

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Sure, PM them over and I'll sort that out.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

PM sent.
adamwalker
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 15,966
Thanks: 629
Fixes: 176
Registered: ‎27-04-2007

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Sorted, I've replied to your PM Pete
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Visual Radius graph shows the connection as being stable since the router reboot on Tuesday morning. At the moment I will consider the problem to have been a "one off" and will leave the router in place to see how it performs.
PeteB
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Can I get another Visual Radius graph for the ipv6 test user so that I can check the stability of the connection. No further problems have been noticed.
Pete
jojopillo
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Hi PeteB,
Looking good! Smiley
brueton
Grafter
Posts: 312
Thanks: 7
Registered: ‎03-07-2009

Re: 582n losing broadband and not reconnecting

Many thanks. It looks af if the problem may have been with the line or at the exchange.
PeteB