cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Static ip addon not working.

wiganfcfan07
Grafter
Posts: 35
Thanks: 2
Registered: 23-01-2014

Static ip addon not working.

Hi, currently using a billion 8800nl router. (Around 1 hour ago) added the addon today, but cannot get this static ip i have been given to work. It just says you need to restart.
Any help would be great, thanks.
7 REPLIES
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,646
Thanks: 640
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Static ip addon not working.

You shouldn't need to make any changes to your router at all. Your current connection is showing as using the static IP assigned to your account too.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
wiganfcfan07
Grafter
Posts: 35
Thanks: 2
Registered: 23-01-2014

Re: Static ip addon not working.

I cannot get it to work at all. I have used this feature before with be(My old isp). Just tried resetting router and re-configuring, but still it doesn't work.
Community Veteran
Posts: 26,686
Thanks: 910
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Static ip addon not working.

DO NOT reconfigure your router. It should still be set to get the IP when you connect. What will happen is that every time you connect you will be assigned the same IP.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,646
Thanks: 640
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Static ip addon not working.

What can't you get to work? You are connecting on your static IP and have done the last 3 connections now.
You do not need to set your router to use a static IP, leave it on dynamically assigned.
If you want to see if you are connecting on the same IP, visit whatismyip.com
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
wiganfcfan07
Grafter
Posts: 35
Thanks: 2
Registered: 23-01-2014

Re: Static ip addon not working.

Ok thanks Chris. Is this a monthly fee or one off? (My ip checker wasn't updating).
Superuser
Superuser
Posts: 6,542
Thanks: 661
Fixes: 50
Registered: 30-07-2007

Re: Static ip addon not working.

It's a one off charge.
wiganfcfan07
Grafter
Posts: 35
Thanks: 2
Registered: 23-01-2014

Re: Static ip addon not working.

Ok thanks for your help.