cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Fibre service activation...

stehooper
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Registered: 25-10-2016

Fibre service activation...

My fibre was active for around 10-15 minutes this morning and then back to nothing. What's going on?

6 REPLIES
stehooper
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Registered: 25-10-2016

Re: Fibre service activation...

Just watched you fix it... Good form, thanks.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,956
Thanks: 419
Fixes: 152
Registered: 01-01-2012

Re: Fibre service activation...

I've just activated your account and I can see you're now online.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
stehooper
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Registered: 25-10-2016

Re: Fibre service activation...

Would you be able to check the speed for me? Just done a test and it's half what was quoted, thanks again.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,956
Thanks: 419
Fixes: 152
Registered: 01-01-2012

Re: Fibre service activation...

Are you testing the speed over wired or wireless?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
stehooper
Dabbler
Posts: 16
Thanks: 1
Registered: 25-10-2016

Re: Fibre service activation...

PC is wired and laptop is obviously wireless, both showing the same speeds. It's not slow, just fiber at the lower rate... 38mb.

Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 17,642
Thanks: 538
Fixes: 160
Registered: 05-04-2007

Re: Fibre service activation...

Test Outcome Pass
Test Outcome Code GTC_FTTC_SERVICE_0001
Description GEA service test completed and no fault found but unable to check for customer equipment connected to modem.
Main Fault Location OK
Sync Status In Sync
Downstream Speed 80.0 Mbps
Upstream Speed 20.0 Mbps

 

The line is in sync at full 80/20 speeds and the profile looks ok from our side.

Can you run a BT Speedtest for me, ensuring you do the further diagnostics test after the first one completes. This stores the results on the supplier system and allows us to use this to report the fault.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff