cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Safeguard not working even though showing as active.

NeilK
Hooked
Posts: 5
Registered: 2 weeks ago

Safeguard not working even though showing as active.

Hi

I have been using safeguard for a number of months now and has been working fine... However this week, even though it is showing as active it doesn't seem to be blocking the categories or websites on the block lists...

Has anyone else had the same problem? Customer service said they are not aware of any problems...



9 REPLIES 9
Strat
Moderator
Moderator
Posts: 30,334
Thanks: 3,309
Fixes: 505
Registered: ‎14-04-2007

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Moderators Note
This topic has been moved from Fibre Broadband to Everything Else.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 87.0 (64-bit)

Percy2
Hooked
Posts: 9
Registered: ‎19-03-2019

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Yes, seeing similar issues to you. Safeguard is ON, but some well known adult sites are not being blocked.

I have also added specific sites to the block sites list and these are just ignored.

 

NeilK
Hooked
Posts: 5
Registered: 2 weeks ago

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Was it working before? Mine was l working fine up n until about a week ago..
Percy2
Hooked
Posts: 9
Registered: ‎19-03-2019

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Yes, it was 'good to go'. I had added quite a few sites to the blocked list and none were accessible and none of the mainstream adult sites.
As it happens I installed Eero mesh wi-fi about a week ago, which required Wi-fi on the router to be turned off and the router to be re-started and it was then that I noticed. I thought it was the Eero install that had upset something even though it only dangles of one of the router's ethernet ports and picks up it's DNS settings from the router.
So I have turned off Safeguard, disconnected Eero and then turned Safeguard back on and get the same no-blocked results with just a wired PC, some sites blocked others not.

What is odd is that some sites, that are supposed to be blocked, may partially show in a 'text' form without graphics with a non structured layout. All a bit bizarre TBH.

tcj1971
Rising Star
Posts: 107
Thanks: 15
Registered: ‎14-02-2017

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Looks like a few of us are having the same problem with Safeguard suddenly not working

 

It is so annoying. It was torture in 2018 when the same thing happened. It took them many months to sort Safeguard out on my account 😞

 

Anybody heard anything? I have a support ticket open on my account but it has not been answered yet

 

NeilK
Hooked
Posts: 5
Registered: 2 weeks ago

Re: Safeguard not working even though showing as active.

I have a ticket open and no reply yet either...annoying
tcj1971
Rising Star
Posts: 107
Thanks: 15
Registered: ‎14-02-2017

Re: Safeguard not working even though showing as active.

A ticket was raised on April 1st about Safeguard not working and I have still not heard nothing. Meanwhile all these dodgy websites are accessable on our internet....not good enough😞

 

I am also now getting a Error Message on my account page

An error has occurred

There's currently an issue with your account, meaning you can't make any changes to your services. Give us a call on 0800 432 0200 and we'll see if we can help.

 

What is going on at Plusnet. It really is a bad service we are getting here

SWLBristol
Dabbler
Posts: 15
Thanks: 1
Registered: ‎28-03-2020

Re: Safeguard not working even though showing as active.

I've discovered I have the same problem, I thought it was because I'd replaced my Hub One with a BT Business Smart Hub but it's not, something definately not working at Plusnet's end.  It was working fine for me up until last week and if it wasn't for changing the hub over 2 days ago I would have had no idea it wasn't working now.  I'll raise it with plusnet and hopefully it can be quickly fixed!

KSS
Newbie
Posts: 1
Registered: Wednesday

Re: Safeguard not working even though showing as active.

Same problem, reported over a week ago and no response from Plusnet.  Very poor service and on the verge of cancelling due to unsafe internet access for the family