cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

bad connection

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,532
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

bad connection

can someone  look at my connection please, for some reason over the last few days it has deteriated , web pages slow to load  Sad  even more so on videos bbc iplayer and Utube , gaming is terrible continuous "Lost connectin to server"
the only thing that makes it better is to reset the router  Angry
Yes i am in master socket , not wireless enabled, no extension sockets on phone , speed tests are ok But everyting is sloooooooooooooooooooooow  Undecided
cheers in advance  Wink i know someone here will help  Kiss
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
7 REPLIES
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: bad connection

Hi rongtw,
I've just ran some checks and I can't see anything obvious. Try some of the things below. Also make sure you have no other programs running in the background.
[quote=slow speed help page]Viruses and Spyware can slow down your computer and subsequently your download speeds. There are a number of programs (such as Plusnet Protect) which can help you find and remove these from your system. Run a full virus scan to make sure your computer is ok.
If you can, try a different router or modem on your line. If this fixes the problem, your hardware is faulty and needs replacing (if you got it from us in the last 12 months, contact us for a free replacement).
If you've followed all the advice here and your speeds are still low, please use the Broadband Troubleshooter to report the problem
Jojo Smiley
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,532
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: bad connection

Cheers JoJo  Kiss the router i have is new 4 weeks ago approx , i have ran "hijackthis"  "malwarebytes" "CC cleaner " and AV MS security essentials and all clean ,, Wink checked autoruns with MSconfig & SYSINTERNALS autoruns and nothing unsusual
even PN portal loads slow compared to last week , i could run bbc i player 1020p HD no probs but now it just buffers continuosly same as youtube  Angry.
maybe may try a full reinstall  Roll eyes give me summat to do lol
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
jojopillo
Grafter
Posts: 9,786
Registered: ‎16-06-2010

Re: bad connection

Worth getting a fault underway just in case though Smiley
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,532
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: bad connection

Reading the forums it looks like theres a few people with similar probs at the momen t  Embarrassed  is BT messing about with lines ?  across the road from me they are installing a new FTTC box could this be the  cause ?
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,536
Thanks: 252
Fixes: 69
Registered: ‎27-04-2007

Re: bad connection

It's more likely that you'd lose connection altogether if either was the case rather than a drop in speeds. If you've raised a fault I'm sure we'll be able to get to the bottom of it.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,532
Fixes: 12
Registered: ‎01-12-2010

Re: bad connection

update , well i  havent changed any setting but since sunday all have been  fine   back to normal   Smiley  must be them Gremlins messin about again lol
Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 13,536
Thanks: 252
Fixes: 69
Registered: ‎27-04-2007

Re: bad connection

Good to hear, do give us a shout if that starts to be an issue again.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team