cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hub reboots

grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Hub reboots

Would you mind doing a line check please, over-the past few weeks the hub has been rebooting a couple of times a day (no Xmas lights) This morning its done it 4 times in the past 30 mins (green, flashing orange, orange, blue)
37 REPLIES 37
jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

@grizedale Can you supply the WAN tab from you're 'Events Log' please?

John
grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

I'm sure I can, would you mind giving a helping hand as to where it is please... 

jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

Which Hub do you have - Hub1 or Hub2? May be a little while before I get back to you as I have something else needing doing.

John
grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

Smarthub 6

 

Event log attached {removed as the wrong one}

grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

Found the WAN tab

 

Attached

jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

Thanks for that. It is a long log 😉, but my initial thought is that the Hub could be failing - how long have you had it? Some of those entries are a little concerning, especially those reporting 0.0 SNR figures.

My networking knowledge doesn't make me 100% confident to  make a definite diagnosis, so I'm going to tag @Dan_the_Van who may be better able to comment.

John
grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

Hub is just over 2 years old... 

jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

It is a BT HH6? Age can be irrelevant - electrical devices can fail. I suggest you wait for Dan-the-van to reply before doing much else.

Do you have any other modem/router you could try? If you say 'yes, I have a Plusnet Hub', that may not be a lot of good, as I suspect it will be on an old, non-updatable firmware.

John
grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

Thanks for what you are doing, i dont have another hub.  

jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

Unfortunate. I'm sure  @Dan_the_Van will pop up sometime soon.

John
jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

Reading a bit more of that long log, I'm now wondering if this could be a BT/OR network problem, Assuming your phone line passes test, it may be an idea to report a broadband fault.

It sounds very much like you have a problem - most likely not in your home/office environment, but more likely in the BT/OR network.

First thing to check: Is your phoneline clear? Dial 17070 (preferably from a corded phone), select option 2. Once your phone number is confirmed, there should be silence on the line except for the regular 'Quiet Line Test' message - any other noise, report a PHONE problem via: https://www.plus.net/help/report-a-problem/phone/

If the phone test passes, report a broadband problem via: https://www.plus.net/help/report-a-problem/broadband/

Let us know the result - if the tests come back as clear but you still have a problem, we need to investigate further.

John
Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,410
Thanks: 1,065
Fixes: 67
Registered: ‎25-06-2007

Re: Hub reboots

@grizedale 

The number of DSL Link up messages are greater than the DSL Link down messages. 

The fact the led goes green to me suggests the hub is restarting as you have mentioned.

Can you provide a copy of the event log this time selecting ALL. Be good to see what leads up to the DSL link up message which hasn't followed a DSL link down, hopefully  help explain the SNR Margin Down=0.0dB, Up=0.0dB which makes no sense me.

Edit: is there a Help Page tab you can also post?

 

 

jab1
Legend
Posts: 16,678
Thanks: 5,263
Fixes: 246
Registered: ‎24-02-2012

Re: Hub reboots

Cheers, @Dan_the_Van  - I shouldn't pick these complex ones up until I've had my second (at least) coffee. 😀

John
grizedale
Grafter
Posts: 72
Thanks: 2
Registered: ‎13-11-2007

Re: Hub reboots

Hi both

 

I dont have a landline phone so cannot check.

 

ALL log attached