cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Router Attenuation

Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

Router stats at 0855
ADSL STATISTICS
Mode: ADSL2 PLUS
Type: ANNEX_A
Status: Showtime

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 6531 kbps 444 kbps

SNR Margin (dB): 5.9 15.8
Attenuation (dB): 34.0 16.4
Output Power (dBm): 0.0 12.3

Super Frames: 2089295 2089295
RS Correctable Errors: 13004 0
RS Uncorrectable Errors: 0 65505

HEC Errors: 0 0
Total Cells: 810119 375504
Data Cells: 2245699 175415
Bit Errors: 0 0

I see that the SNR margin is back to what it was, otherwise it's Greek to me!!
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,034
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: New Router Attenuation

Put your post code only (not telephone number) in here and it will give an indication of minimum line length http://www.kitz.co.uk/adsl/adslchecker.php
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

1.76km direct
1.93 by road
Although looking at the map I'm nearer than that as I'm the first house in the street and closest to the exchange.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,034
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: New Router Attenuation

Which would seem to indicate that the lower attenuation is more correct but then the speeds are far too low
The one thing we haven't suggested is trying the test socket with nothing else connected.
Can you try that and report the stats
Also try a different cable if you have one
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

According to google maps I'm exactly a mile away by road from the exchange.
I'll try the router in the test socket but having the router there permanently is not an option for me.
I've got a new fancy Dan cable coming from ADSL Nation so will install that.
Grafter
Posts: 282
Registered: ‎02-11-2007

Re: New Router Attenuation

'Dan Cable' Huh
Linky ????
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

Ha Ha - it's not a 'Dan Cable', it's a cable that's Fancy Dan (local colloquialism)
http://www.adslnation.com/phpapps/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=120
Grafter
Posts: 5,924
Thanks: 2
Registered: ‎07-04-2007

Re: New Router Attenuation

Quote from: Oldjim
Which would seem to indicate that the lower attenuation is more correct but then the speeds are far too low

Banded profile?
Community Veteran
Posts: 5,608
Thanks: 365
Fixes: 6
Registered: ‎11-08-2007

Re: New Router Attenuation

Or even better - one of these - http://www.adslnation.com/phpapps/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=121
Plusnet FTTC 80/20 IPv4/30, Hurricane Electric 6in4 IPv6/48, Pulse8 landline & calls, SamKnows 600N
Vigor 130 modem, pfSense 2.4.5-p1 router, 5 WAPs, Devolo dLAN 500, Gigaset N300A-IP VoIP DECT
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

@Oldjim - I've an i-plate fitted to my master socket - is plugging into this equivalent to plugging into the test socket?
Community Veteran
Posts: 5,608
Thanks: 365
Fixes: 6
Registered: ‎11-08-2007

Re: New Router Attenuation

No
Plusnet FTTC 80/20 IPv4/30, Hurricane Electric 6in4 IPv6/48, Pulse8 landline & calls, SamKnows 600N
Vigor 130 modem, pfSense 2.4.5-p1 router, 5 WAPs, Devolo dLAN 500, Gigaset N300A-IP VoIP DECT
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

Or even better - one of these - http://www.adslnation.com...th=21&products_id=121

Too short!!!
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

Can't get the i-plate off so that test is scuppered.
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,034
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: New Router Attenuation

Plug it directly into the iPlate as that will take out all your internal wiring which is the aim of using the test socket
Grafter
Posts: 176
Registered: ‎18-02-2009

Re: New Router Attenuation

@Oldjim - I did that and the stats were almost identical (have put it back so can't post the numbers)