cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

Superuser
Superuser
Posts: 12,222
Thanks: 3,527
Fixes: 22
Registered: 22-08-2007

Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

See http://www.plus.net/support/service/network_performance/broadband_bandwidth_usage.shtml
On looking at the page this afternoon, I see "VAT" rendered in the top left hand corner.
Inspection of the HTML code shows spurious text in the HTML source in the <head> section - see line 45
Quote
   <script src="/assets/menus.js" type="text/javascript"></script>
   <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/business_custom.js"></script>
   <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/thickbox/thickbox.js"></script>
   VAT
   <script type="text/javascript" src="/assets/sifr.js"></script>
   <script type="text/javascript" src="/assets/sifr-config.js"></script>
   <script type="text/javascript" src="/assets/addthis_widget.js"></script>

Browser is IE11 on Win7 64bit

Kevin
26 REPLIES
Community Veteran
Posts: 5,321
Thanks: 1,369
Fixes: 32
Registered: 16-10-2014

Re: Problem with HTML on Bandwidth page

I can't see it and VAT does not appear in my source view.
Windows 8.1 x64 Waterfox (x64)
--
Mook
Community Veteran
Posts: 1,136
Thanks: 2
Registered: 30-07-2007

Re: Problem with HTML on Bandwidth page

I don't see it on the page or in the source.
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36
F9 member since 4 Sep 1999
F9 ADSL customer since 27 Aug 2004
DLM manages your line the same way DRM manages your rights.
Look at all the pretty graphs! (now with uptime logging!)
Community Veteran
Posts: 5,155
Thanks: 474
Fixes: 19
Registered: 10-06-2010

Re: Problem with HTML on Bandwidth page

I expect the problem depends on what kind of account you're logged in with - based on the presence of business_custom.js.
Superuser
Superuser
Posts: 12,222
Thanks: 3,527
Fixes: 22
Registered: 22-08-2007

Re: Problem with HTML on Bandwidth page

ejs,
As every an interesting "take" on the problem... causing me to go back and do some checking!  Wink Cheesy
I can now report that the problem is more widespread that the broadband usage page and is present when NOT logged in.  This is the HTML from http://plus.net
Quote
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/latest.js"></script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/plugin.cookie.js"></script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/member_centre/member_centre.js?refresh=140410"></script>
VAT
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/custom.js"></script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/thickbox/thickbox.js"></script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/liveperson/mtagconfig.js"></script>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/liveperson/liveperson.js"></script>

On further testing I can advise that this problem is NOT SEEN when LOGGED IN to the member centre.
Quote
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/plugin.cookie.js"></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/custom.js?refresh=25092012"></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/member_centre/member_centre.js?refresh=25092012"></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/thickbox/thickbox.js"></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/liveperson/mtagconfig.js"></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="/assets/jquery/liveperson/liveperson.js"></script>

Kevin
Superuser
Superuser
Posts: 3,181
Thanks: 1,612
Fixes: 11
Registered: 10-04-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

Stepping back before @Townman last post.
I don't see VAT rendered on the screen, but I do see it in the source in FF32 and FF33 both on a Widow's XP system.  As expected, I see quite a different set of source in IE8 but NO VAT.
It's not critical, but the answer as to Why? and How? could be intriguing.
Maurice
Community Veteran
Posts: 5,155
Thanks: 474
Fixes: 19
Registered: 10-06-2010

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

If clearing the browser cache doesn't change anything, perhaps try with all browser add-ons disabled.
Superuser
Superuser
Posts: 12,222
Thanks: 3,527
Fixes: 22
Registered: 22-08-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

@ejs,
Clearing the cache is not overly desirable (impacts other site use) and does not aid identifying the cause of the issue, though I agree it might eliminate the issue for me.
Quote from: MauriceC
It's not critical, but the answer as to Why? and How? could be intriguing.

Agreed, one wonders what functionality is being masked here?
I've run the log on page under IE diagnostics - there are a number of errors and an access forbidden error.
SCRIPT7002: XMLHttpRequest: Network Error 0x80070005, Access is denied.
File: index_nlp.html

Running the BB gateway page under diagnostics, I saw access forbidden on sh21.html in addthis_widget.js

I then ran the page up using PRIVATE browsing and did not see the error.
I now suspect that there is something in cookies for PN portal which the server is not handing correctly.  If someone from PN can identify the cookie concerned, I can see about exporting to the development team for inspection.
Kevin
ScottStorey
Aspiring Pro
Posts: 380
Thanks: 77
Fixes: 1
Registered: 21-02-2013

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

I'm having trouble replicating this myself and I'm not seeing it rendered or in the source.
Unfortunately my VPN appears to be down (i.e. I've clearly forgotten the password) so I'm not able to check with one of our test business accounts.
I have a "volunteer" in mind to investigate if he is not too busy, I'll have a word with him tomorrow.
Superuser
Superuser
Posts: 12,222
Thanks: 3,527
Fixes: 22
Registered: 22-08-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

Hi Scott,
Good to see you back around here.
"Volunteer" you make it sound more like "victim" - I guess this is going to be a code inspection job... "What is done different at this point server side for not logged in access?".  Good old fashioned code desk checking - everyone had better be looking busy!  Cheesy
There is the possibility that this is not in the source but has been pulled from the cookie - note (after following Andy's advice) i do not see it in private mode browsing, which I presume means you cannot see any stored cookies?
Kevin
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 13,321
Thanks: 1,106
Fixes: 89
Registered: 04-04-2007

Re: Problem with HTML on Bandwidth page

Quote from: ejs
I expect the problem depends on what kind of account you're logged in with - based on the presence of business_custom.js.

Logged into Kevin's account using IE 11 on a Windows 7 x64 machine and I was unable to replicate the problem, no reference to VAT in the source of this page whatsoever.
Same applies when I'm logged out.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

Superuser
Superuser
Posts: 12,222
Thanks: 3,527
Fixes: 22
Registered: 22-08-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

Hi Bob,
Was it you who got "volunteered" by Scott?
I did ask if it could be cookie content related?  I still see the issue (just checked) - if someone can tell me the cookie details to look for I can get it and save it, then delete it and see of the "problem" goes away.
Armed with that information and the cookie your devt guys can desk check the code!
Cheers,
Kevin
behaviourneeds
Grafter
Posts: 26
Registered: 20-03-2013

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

I see it also when logged in.
See the attached image.
Thanks
Chris
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 13,321
Thanks: 1,106
Fixes: 89
Registered: 04-04-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

What cookies do you both have that contain 'Plusnet' or 'plus.net' in the file name/content? I only checked briefly after trying to replicate the problem and there were these five. I don't use IE11 so locating the portal specific ones is likely to be much easier for me. I imagine it becomes a little trickier when considering other Plusnet sites under the same domain such as this one.
plusnet.tt.omtrdc.net/m2/plusnet
plus.net/
portal.plus.net/
webstats.plus.net/
www.plus.net/

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

Superuser
Superuser
Posts: 3,181
Thanks: 1,612
Fixes: 11
Registered: 10-04-2007

Re: Problem with HTML on [s]Bandwidth[/s] portal pages

I see the same image as  @behaviourneeds
WIN XP Pro 32bit  FF 33.0
Maurice