cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,027
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Bob Pullen has been his usual helpful self in posting this

The limiting born from the Member Centre profile is done by the LNS's/gateways on the 'old' L2TP network. As more and more people are moved across to the 'new' dedicated network, it becomes somewhat moot. I think that was one of the primary reasons for 'hiding' it.

However, and in view of other statements that Plusnet can now limit upload as well as download (coming from the 40/20 to 55/10 threads) can we have some clarity as to how it is handled on the new network.

Specifically does it still rely on the Delta Reports or is there a different mechanism so that a missed Delta Report doesn't cause the line to be more restricted than it should be

Of course the other question is whether the system on the new network does something entirely different in relation to how you manage traffic

6 REPLIES
davidj66
Rising Star
Posts: 612
Thanks: 31
Fixes: 1
Registered: 04-09-2008

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

I was switched onto the new network about 4 months ago;Not answering your Q directly but ...my wife mistakenly unplugged our router about 36 hours ago;we reconnected at a slightly slower synch speed - running BTW checker our I.Profile has dropped by 0.15 Mbps to 16.52 and the PN profile has also dropped to a corresponding value of 16.5, so its picked the change up from somewhere?

Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,027
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Do I assume that this is either

Top Secret - keep your nose out

Too difficult - you wouldn't understand

Too difficult - we don't understand

Go away and stop bothering us

rongtw
Seasoned Hero
Posts: 6,973
Thanks: 1,531
Fixes: 12
Registered: 01-12-2010

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Commercially sensitive Info Wink

Asus ROG Hero Vii Z97 , Intel i5 4690k ,ROG Asus Strix 1070,
samsung 850evo 250gig , WD black 2 TB . Asus Phoebus sound ,
16 gig Avexir ram 2400 , water cooling Corsair H100i gtx ,
Corsair 750HXI Psu , Phanteks Enthoo pro case .
Community Veteran
Posts: 26,678
Thanks: 902
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

I'm puzzled as to how PN are limiting upload speed on the new network.

As I'm on a fixed IP I can't be sure, but I believe I'm still on the old network as my supposed 55/10 connection is giving me this:

My Broadband Speed Test

jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 5,094
Thanks: 454
Fixes: 17
Registered: 10-06-2010

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Don't know about upload speeds, but the new network has finally fixed this.

I just downloaded a 220641181 byte file in 9 minutes 30 seconds, which when I added the TCP and IP header bytes, gave an IP rate of 3.181 Mbps, which is exactly my BT IP Profile. Plusnet current line speed is showing as 3 Mb which is about 4 days behind.

Excalibre68
Rising Star
Posts: 65
Thanks: 22
Registered: 12-08-2016

Re: How do Plusnet now speed limit connections (IP Profile Related)

Hi All,

I don’t know about commercially sensitive info but I can give you some interesting info

My IP profile used to be 68Mbs

My IP profile now is 48Mbs

I am on an 80/20 package but my profile reads like the new 52/10 package

I was also flicking though some of my logs yesterday and noticed something odd

I used to ping googles IP in 3 hops and now its 8 hops

Ping times before were around 8-12ms and now are around 37-45ms

I can’t even connect to the game Warthunder’s servers in Russia because I get around 45% packet loss and ping times in and around 400ms

I thinks PlusNet have a bigger problems than they anticipated and the transition over to the new network didn’t go as smoothly as they liked.

Excalibre68

 

Asus Rampage V Extreme X99 , Intel i7 5960X @ 4.7Ghz , 32Gb Corsair Vengance 3200Mhz
Corsair Dual Loop Liquid Cooling , 480Gb Samsung EVO 850 HDD , WD 2Tb Hybrid HDD
EVGA 980Ti Classified , Creative Recon 3D Sound , Corsair HX1200i PSU
Logitech Z5500 5.1 Sound System , Corsair Graphite 760T Case