cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to connect to Internet using Deco X60

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Unable to connect to Internet using Deco X60

Hi all, would anyone have an idea on why I can't connect to the internet while using Tp-Link Deco X60?? I've tried to connect it straight to the wall socket, I've tried to connect it through Hub 2 in Bridge Mode. Just to add, while I was setting network on Deco X60 I've set it up as pppoe and used my credentials for it to log in.

My hub 2 connects to the internet straight away to compare.
I'd like to know if there's any solution before I return Deco.
Thanks
13 REPLIES 13
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,707
Thanks: 5,204
Fixes: 419
Registered: ‎30-06-2016

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

@DeathRoll666 

Which settings did you use? VLAN should be left blank. Use the ones for connecting to an Openreach modem here:  https://www.plus.net/help/broadband/broadband-connection-settings/

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Hi I've used those settings as there stated when connecting with openreach modem. Hub 2 was in Bridge Mode (pink led lights) connected Deco to 1st port in Hub 2, used those settings and Deco could not establish internet connection
Mustrum
Community Veteran
Posts: 3,562
Thanks: 1,059
Fixes: 77
Registered: ‎13-08-2015

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

@DeathRoll666    you mention openreach modem, do you mean the ONT? Are you on full fibre?

 

If not and assuming you just meant the settings when connected to an openreach modem, then username and passord  are the only other suspects? Are you using the rigt ones?

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Yes I'm on full fibre 500mbps and I have no clue on how to make Deco connect to internet
Mustrum
Community Veteran
Posts: 3,562
Thanks: 1,059
Fixes: 77
Registered: ‎13-08-2015

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Ok, then you don't need the Hub 2, just plug the Deco into the ONT and use the right settings.

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

That's how I connected the Deco. One end of Ethernet cable plugged in into port in the Ont box, other end into 1st port in Deco. While setting up Deco I've chosen pppoe , entered my username and password. Can't connect to internet....
Browni
Aspiring Hero
Posts: 2,673
Thanks: 1,055
Fixes: 60
Registered: ‎02-03-2016

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Are you using username@plusdsl.net for the username in the Deco?

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Sure thing I'm using username@plusdsl.net.
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,707
Thanks: 5,204
Fixes: 419
Registered: ‎30-06-2016

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60


@Mustrum wrote:

@DeathRoll666    you mention openreach modem, do you mean the ONT? Are you on full fibre?


I first mentioned Openreach modem as the settings are the same for a Full Fibre connection. There is no Full Fibre option and if you try the FTTC 'Fibre' option then this includes setting VLAN, which can screw things up.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,707
Thanks: 5,204
Fixes: 419
Registered: ‎30-06-2016

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

@DeathRoll666 

Have you tried using the same username (less the @plusdsl.net bit) and password to log into your Plusnet account? This is a good way to check that you have copied it correctly.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Frosty2235
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎24-04-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Did you get this to work?

I'm trying to connect my X60, but running in to the same issues. I've tried...

username@plusdsl.net, username only and included password.

PPPoE Always On is active and settlings match those of the Hub 2, which connects fine.

DeathRoll666
Hooked
Posts: 7
Registered: ‎20-02-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Hi, info i was not able to get this working. I've already returned Deco to Amazon and got my money back
Frosty2235
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎24-04-2023

Re: Unable to connect to Internet using Deco X60

Solved!
Prior to switching to Plusnet I was with Sky, which used their own hub, which connected directly to the BT openreach double socket.

There was no need for the openreach modem so in this case I was trying to connect the X60 without the modem. I reconnected the modem and it connected straight away.

I forgot that the Deco X60 doesn't come with a built-in modem...DOH

So.....DSL cable from the wall > DSL modem > Deco X60 > Internet 😁👍