cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

anon103
Newbie
Posts: 1
Registered: ‎12-02-2022

Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

I can upgrade the router for £6.99 but I'm not sure if its worth it.

I'm not sure if its related, but I currently have issues with the internet dropping out and some areas of the house don't get very good WiFi but the latter is probably due to steel beams.

 

Any thoughts?

12 REPLIES 12
Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,826
Thanks: 5,266
Fixes: 420
Registered: ‎30-06-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@anon103  Welcome to the forum.

It. might not stop the drop outs but it will definitely improve your WiFi. 
It’s a no brainer. Go for it.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Bamboozled
Aspiring Pro
Posts: 136
Thanks: 13
Fixes: 4
Registered: ‎30-08-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

.... just renewed for 24 months having had original Router for a few years.

 

Does the Router 2 come with a new contract pls

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,826
Thanks: 5,266
Fixes: 420
Registered: ‎30-06-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@Bamboozled 

Not unless you ring the Customer Options Team on 0800 013 2632 and ask for one.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Bamboozled
Aspiring Pro
Posts: 136
Thanks: 13
Fixes: 4
Registered: ‎30-08-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

Thanks very much for the reply @Baldrick1 

 

Given what you said above (no brainer) I should consider one as lately NowTV has pixelated once an hour maybe

 

I did mention this on a Ticket recently so will see if they reply first as there were a couple of things I asked 

 

Many thanks again jt

Mav
Moderator
Moderator
Posts: 22,428
Thanks: 4,755
Fixes: 516
Registered: ‎06-04-2007

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

Moderator's note(s):

Thread moved from ADSL Broadband to My Router.

Forum Moderator and Customer
Courage is resistance to fear, mastery of fear, not absence of fear - Mark Twain
He who feared he would not succeed sat still

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,826
Thanks: 5,266
Fixes: 420
Registered: ‎30-06-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@Bamboozled 

If your TV is connected over wireless then be aware that wireless speed is not covered by any speed guarantee. What you will get is general advice on getting the best performance from wireless.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Bamboozled
Aspiring Pro
Posts: 136
Thanks: 13
Fixes: 4
Registered: ‎30-08-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@Baldrick1 

Hi again and sorry. I wrote the last post badly as it was to do with Call plans and whether I would get a Hub 2

 

When I read it back I hadnt explained it very well lol

 

I will leave it for now and let them answer when they can

 

cheers and many thanks for help up to now jt

Gandalf
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 26,594
Thanks: 10,330
Fixes: 1,602
Registered: ‎21-04-2017

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

Hey JT,

I've just picked this up now and I've updated the ticket 221732586 on your account Here.

If there's anything else you'd need help with, feel free to get back to me and I'll be happy to help.

Cheers

From 31st October 2022, I no longer have a regular presence here as I’ve moved on to a new role.
Anoush Mortazavi
Plusnet
Bamboozled
Aspiring Pro
Posts: 136
Thanks: 13
Fixes: 4
Registered: ‎30-08-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

Received next day ... took me 2 days to brave "the changeover"   ...  but I managed it with no grief LOL

And maybe a bonus as some white van men have been running a cable through the grid network so maybe faster speed soon

 

Once again @Gandalf many thanks ... 5 Star service

bmc
Hero
Posts: 3,383
Thanks: 1,133
Fixes: 51
Registered: ‎28-02-2017

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@Bamboozled 

If you see the white van men again you could ask.

 

Apart from that you could look at either of the two following links to see if ithey say anything about OpenReach FTTP

https://www.broadbandchecker.btwholesale.com/#/ADSL

https://www.openreach.com/

 

Or for a general look

https://checker.ofcom.org.uk/

 

If all else fails do a internet search for ultrafast broadband in your area in case it's one of the alternative suppliers doing the work.

 

Brian

Bamboozled
Aspiring Pro
Posts: 136
Thanks: 13
Fixes: 4
Registered: ‎30-08-2016

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

hi and thanks for reply @bmc 

 

The men have gone so never got to ask but they were spotted up Telephone Poles in area nailing [I am guessing] the new cable up them

 

Thanks for the links and I have seen them and will save them and refer to them to see if any work is planned.

 

Cheers jt

bmc
Hero
Posts: 3,383
Thanks: 1,133
Fixes: 51
Registered: ‎28-02-2017

Re: Is it worth upgrading from Hub One to Hub Two router?

@Bamboozled 

It may not be OpenReach doing the work as other providers can use their equipment.

 

If you're served by an overhead feed then OR will attach a Distribution Point (or Connectorized Block Terminal) to the pole. If FTTP comes and you place an order then your current phone line will be replaced and connected to the DP for FTTP.

 

This is an underground DP - it has 8 ports (to serve 7 houses). Overhead DP's are similar.

DisPoint.jpg

 

Brian