cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hub 6

Highlighted
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎16-02-2019

Hub 6

Hi I have purchased a bt smart hub I would like to connect to my Plusnet account as my WiFi signal on the Plusnet hub is rubbish. I cannot get this to connect to my broadband it it says on the back it is a bit smart hub type b, could anyone help me with instructions to connect this please.
Regards Jason.
7 REPLIES 7
Highlighted
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 14,175
Thanks: 1,768
Fixes: 136
Registered: ‎04-04-2007

Re: Hub 6

Have a look here.

Bob Pullen
Plusnet Product Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

Highlighted
Hero
Posts: 4,155
Thanks: 1,807
Fixes: 120
Registered: ‎30-06-2016

Re: Hub 6

Welcome to the forum.

The instructions are here. https://community.plus.net/t5/My-Router/Using-the-BT-Smarthub-6-on-a-Plusnet-Account/m-p/1587673#M85...

Most importantly don't plug the DSL cable in until the instructions tell you.

Highlighted
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎16-02-2019

Re: Hub 6

Have looked at this, when I get to point 6 on advanced settings there is no edit username however I can click in the username and password boxes and change these to my Plusnet ones. There is no save button so as per instructions I then attach my dsl cable and click connect, in the top right it says connecting for a few seconds then disconnected it does this every time I click the connect button and also the hub 6 has turned solid orange colour.
Highlighted
Pro
Posts: 292
Thanks: 102
Fixes: 11
Registered: ‎07-04-2016

Re: Hub 6

Take a look at my post 41 here.

Ensure that you have smart set up switched off.

especially the photos attached.    

https://community.plus.net/t5/ADSL-Broadband/BT-Home-Hub-6-Smart-Hub-on-PlusNet/m-p/1415464#M312705

 

If BT Hub is Brand new (Unopened) then no reason to reset.

Plug DSL Cable in just before connecting after changing to your username@plusdsl.net

Highlighted
Hero
Posts: 4,155
Thanks: 1,807
Fixes: 120
Registered: ‎30-06-2016

Re: Hub 6

Are you putting your username and password in correctly

Your username is that which you use to log into your Plusnet account followed by @plusdsl.net, for example joebloggs@plusdsl.net the password is also that which you use to log into your Plusnet account.

If this doesn't work can you possibly post a screen grab here of the page so we can see if the problem can be spotted.

Here's mine. It's a Business version so might be slightly different.hub.png:

 

Highlighted
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎16-02-2019

Re: Hub 6

Hi thanks for all your help I have just tried it again after tea and it connected instantly! WiFi is brilliant compared to Plusnet own hub, works in all my rooms with no drop of speed!
Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 22,557
Thanks: 3,677
Fixes: 886
Registered: ‎11-01-2008

Re: Hub 6


Moderators Note


This topic has been moved from Fibre to My Router

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'