cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

connecting a router to a router

Darrylblackwood
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎16-03-2023

connecting a router to a router

Hi

I've just been given a new smart hub 2 router to replace the old one. I have a Netgear switch connected to the smart hub via an ethernet cable. This played nicely with the old router but comes up with an error this time 

" ethernet doesn't have a valid IP configuration"

The manager on the smart hub shows that the switch is connected. ( Netgear GS608 v2)

 

can anyone help as the operative on the help number on Plusnet says they are not qualified to help.....

 

thanks

Darryl

 

7 REPLIES 7
MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,368
Thanks: 5,289
Fixes: 379
Registered: ‎30-07-2007

Re: connecting a router to a router

"What exactly is reporting the error ?

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Darrylblackwood
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎16-03-2023

Re: connecting a router to a router

I’ve used a windows pc to troubleshoot
MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,368
Thanks: 5,289
Fixes: 379
Registered: ‎30-07-2007

Re: connecting a router to a router

OK, so the pc isn't getting an IP address via DHCP.

The pc is ( I assume ) connected to the gs308 ? Which is connected to a LAN port on the smart hub ?

Did the pc and switch remain connected whilst the router was swapped ?

If so have you tried either 

Disconnecting and reconnecting the pc from the switch

Or 

From a cmd window , ipconfig /release followed by ipconfig /renew

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Darrylblackwood
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎16-03-2023

Re: connecting a router to a router

yes tried switching everything off pulling all plugs out and reassembling.

 

its a GS 608 v2 a bit old I know. but it was working.

 

ipconfig / release   says no ip is associated with this network

ipconfig /renew   just hangs

 

 

 

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,368
Thanks: 5,289
Fixes: 379
Registered: ‎30-07-2007

Re: connecting a router to a router

Does the laptop get an ip address if connected directly to the smart hub ?

Is everything else connected to the gs308 working OK?

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

Darrylblackwood
Newbie
Posts: 4
Registered: ‎16-03-2023

Re: connecting a router to a router

Finally got it resolved. Changed the socket from the WAN to a LAN and all OK

 

thanks everyone

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,368
Thanks: 5,289
Fixes: 379
Registered: ‎30-07-2007

Re: connecting a router to a router

I thought id checked that earlier

The pc is ( I assume ) connected to the gs308 ? Which is connected to a LAN port on the smart hub ?

the WAN port is only for connecting to either a vdsl modem or an FTTP  ONT

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.