cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

jasemet
Newbie
Posts: 2
Registered: 07-11-2017

VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

I have been with plusnet for many years and all has generally been fine. I connect to work through a VPN using some software called Pulse Secure, this was working fine last week, tonight for some reason it is failing.  It seems it is unable to resolve the dnss for the url to connect.

 

Any suggestions for what could be the reason, Ive rebooted the router, disabled the firewall all to no avail, there is nothing on the router event log to suggest an issue, yet I can connect using my mobile phone as a hot spot so definitely something with my home network.

 

I can ping bbc.co.uk ok from a cmd prompt

 

Thanks

13 REPLIES
anddeb42
Newbie
Posts: 1
Registered: 20-06-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

I have the same issue. Can't log onto VPN despite using for years. Currently on hold to Plusnet. Also using Pulse Secure.

TheoSmonds
Hooked
Posts: 7
Registered: 07-11-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Same problem for me.  Unable to connect through Pulse Secure VPN today - "host not found" is the status message.  I've followed exactly the same steps as jasemet details.  Router and laptop reboots, hotspot connection fine through personal mobile, bbc.co.uk ping in cmd prompt works.

The connection on all my personal devices on the home network is strong, no issues on them.

 

EDIT: Literally been fixed right this second!

duckandgoat
Dabbler
Posts: 10
Registered: 29-02-2016

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Same problem for me - I reported it in another VPN thread (https://community.plus.net/t5/Broadband/VPN-connection-lost-today/td-p/1483172), but also trying to access through Pulse Secure, DNS issues (error is "host not found"), works fine with tethered mobile. Have gone through all suggested reboots of everything - no difference. 

jasemet
Newbie
Posts: 2
Registered: 07-11-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Like the poster earlier, tried mine last night when I got home from work and connecting fine again now, presumably some issue at plusnets end somewhere?

snadge
Rising Star
Posts: 66
Thanks: 8
Fixes: 2
Registered: 10-12-2016

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

has anyone tried changing their DNS provider in TCP/IP v4 settings? - try using Google (8.8.8.8 - 8.8.4.4) or another DNS provider

 

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using

TheoSmonds
Hooked
Posts: 7
Registered: 07-11-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

It was all sorted that day before your post.  Thanks for your advice though.  I appreciate the offer of help.

duckandgoat
Dabbler
Posts: 10
Registered: 29-02-2016

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

And mine is also now working - didn't change anything at my end.

Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 12,861
Thanks: 677
Fixes: 64
Registered: 04-04-2007

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Would help to know what corporation people are trying to connect to, and what version of the client is in use?

Bob Pullen
Plusnet Products Team
If I've been helpful then please give thanks ⤵

TheoSmonds
Hooked
Posts: 7
Registered: 07-11-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Sorry bobpullen, that's not something I can disclose.  Thanks though.  Everything has been working fine since.

Superuser
Superuser
Posts: 10,014
Thanks: 1,547
Fixes: 19
Registered: 22-08-2007

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

There are known organisations using known VPN software which is out of date and said organisations are not inclined to rectify the issues by cleaning up their act.  In such situations it is possible to for Plusnet to negate the issue by other means ... but Bob needs to know what he is dealing with.

Depending on how your "resolution" was facilitated ... if your organisation is guilty of the above, then there is a fair chance that you could encounter the issue again, as IIRC it is related to dynamic IP address ranges.

anywhere-else
Newbie
Posts: 1
Registered: a week ago

VPN has stopped working

Hi, I hope someone can help. 

 

I've been connecting quite happily using my work VPN connection over Plusnet broadband. In the last 5-10 days, I've found that I'm no longer able to connect. What used to be an immediate process now seems to error out 95% of the time, usually with a timeout alert.

What I know so far:

* Nothing has changed on my home network;

* VPN is fine if I tether my computer to my phone;

* Other people can connect to the same VPN without problem. 

 

I'm using SonicWall Mobile Connect from a Mac.

Looking at the forum, I've seen reports of similar issues on Plusnet (and I'm shamelessly borrowing the wording here from one of them), and BT IP addressing is mentioned (see link below). In the thread below Plusnet employees were able to apply changes to the connection routing, and I hope that might be possible here too. I'd be grateful of any guidance.

https://community.plus.net/t5/Broadband/VPN-fine-for-9-months-stopped-working-Jan/td-p/1301062/highl...

Thank you!

Moderator's note by Dick (Strat) Post merged with existing VPN thread.

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,037
Thanks: 743
Fixes: 165
Registered: 25-03-2015

Re: VPN has stopped working

Welcome to the community forums @anywhere-else,

 

Please could you confirm where (Or rather what company) you're trying to connect to so we can try and look in to this further.

 

Feel free to PM Me if you prefer.

 

Thanks.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Harry Beesley
 Plusnet Help Team
TheoSmonds
Hooked
Posts: 7
Registered: 07-11-2017

Re: VPN been working fine for years, suddenly stopped working this week

Thanks Townman, I appreciate that.  I am however unable to disclose my place of work in a public forum.  For now the issue has been resolved.  Many thanks to everyone for their suggestions and support.