cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Current Line Speed problem again....

prodda
Dabbler
Posts: 11
Registered: 19-05-2011

Current Line Speed problem again....


I experienced a very significant drop in speed from Saturday. I ran a BT speedtest with the following results:-
Download speed achieved during the test was - 2201 Kbps
Your DSL Connection Rate :17961 Kbps
IP Profile for your line is - 15846 Kbps
I've checked my 'current line speed' and it's showing 2.5mb
This happened a couple of months ago and PN amended the IP profile which resolved the problem - have asked for the same to be done again (via question/ticket) but nothing has happened and no feedback. Have re-run the speedtest and am still seeing the same sort of stats. Aarrgghh!
6 REPLIES
SpencerUk
Grafter
Posts: 65
Registered: 10-06-2011

Re: Current Line Speed problem again....

Hi Prodda
Looking at your connection, it seems to be dropping out frequently which is preventing your line speeds to increase. As you can see from the connection log below, your line appears to be frequently dropping out.
<img src="http://ccgi.psmith12.plus.com/visradius/generated/image13134332216053.png" />
Can you confirm if you are connected to the BT test socket at the moment?.
Superuser
Superuser
Posts: 6,779
Thanks: 861
Fixes: 55
Registered: 30-07-2007

Re: Current Line Speed problem again....

Looking at your BT IP Profile
Quote
IP Profile for your line is - 15846 Kbps
it looks like your line is in the DLM Quantisation project.
http://community.plus.net/forum/index.php/topic,97854.0.html
as such PlusNet's profile is not going to follow it automatically , it needs manually setting.
prodda
Dabbler
Posts: 11
Registered: 19-05-2011

Re: Current Line Speed problem again....

Hi Spencer - have now connected router direct to BT test socket via filter. Drop outs have only started in the last few days, as you can see, prior to that the line speed was 10mb+ for the past two months.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: 18-07-2007

Re: Current Line Speed problem again....

Hi there,
Your fault is back with the faults team and will get picked up shortly, looks like it's still dropping in the test socket so definitely a line fault there. We'll get you an update on there as soon as we can.
puddy
Grafter
Posts: 1,571
Registered: 10-06-2007

Re: Current Line Speed problem again....

Quote from: Spencer

<img src="http://ccgi.psmith12.plus.com/visradius/generated/image13134332216053.png" />

Is there any chance that we could access  the same graph for our own connections? Could you put it in our tools box? 
Puddy
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: 18-07-2007

Re: Current Line Speed problem again....

That's something we're looking at doing. It's in hand but needs a project in which it'll fit, we'll keep you posted. I wouldn't expect anything particularly soon though.