cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

favicons

devlin
Newbie
Posts: 2
Registered: 07-11-2007

favicons

Can anyone help with a small but annoying problem.
THe favicon for Plusnet appears tro have been hijacked by B&Q. I now have a B&Q icon next to the Plusnet url. Whilst this is not a big problem it looks silly.
Can I remove this and get it back to the Plusnet favicon as I tend to look at the favicon rather than the text.
16 REPLIES
jmd
Grafter
Posts: 2,933
Thanks: 2
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

What is a "favicon" please?
I looked at the glossary and it isn't in there! [so have put it this on relevant thread - but will probably get told off for cross threading! Sad]

ps I have a orange Q before the community url.
geewizz
Grafter
Posts: 1,125
Registered: 01-08-2007

Re: favicons

pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

well this is the B & Q one
geewizz
Grafter
Posts: 1,125
Registered: 01-08-2007

Re: favicons

Quote from: jmdlp

ps I have a orange Q before the community url.

If you look at the community logo then you'll see that it's an O, not a Q.
Community Veteran
Posts: 1,229
Thanks: 1
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

its a norange speechbubble innit
but this isn't helping the OP is it ...
@devlin have you tried clearing your browser cache and then re-logging-in to PN ?
Community Veteran
Posts: 3,291
Thanks: 2
Registered: 10-08-2007

Re: favicons

does the "favicon" look like this
pd
Grafter
Posts: 235
Registered: 09-05-2008

Re: favicons

@devlin
You don't say what OS you are using, but I am assuming XP.  (I've had very little experience of Vista so far).
When icons get screwed up it is usually a result of the iconcache file becoming corrupt.  This most often happens because the default icon limit is only 500.  You usually also notice the menus off the Start menu are very slow to open.
You can fix it by increasing the limit to 2000.
Copy the following to a text file in Notepad and then save it as MaxIcons.reg

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"Max Cached Icons"="2000"

Notepad may add .txt on the end so you end up with MaxIcons.reg.txt - just rename the file and delete the .txt 
Then double click the file and click yes to write it to the registry and then reboot your computer and your problem should go away.  You may have to delete any saved shortcuts and re-create them.
Peter
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

Sorry to the above two poster, the first is the RSS feed which is at the right on Firefox.
The Second, I an Using Firefox on XP and I plus JMdlp have also got the odd one, also why dose the PN portal use a red +
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

Just tried again on a Linux machine, no change
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

Just tried it on the MS rubbish, do you know  what no favicons just a funny E Crazy
VileReynard
Seasoned Pro
Posts: 10,646
Thanks: 206
Fixes: 9
Registered: 01-09-2007

Re: favicons

Does it look like this - and is the icon at the left or the right?

pd
Grafter
Posts: 235
Registered: 09-05-2008

Re: favicons

Quote from: jmdlp
I have a orange Q before the community url.

Have a look at the o in community on the top of the page - is this what you are seeing?
[edit]  Sorry!  just realised this has already been answered.
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

from a firm called  http://www.favicon.co.uk/
Quote
GENERATE your own Favorites Icon for your website and view a gallery of some of the ones that have been created.
IE7 is out and there's been some cool changes in the way favicons are handled. No longer are favicons requested and displayed only by the action of a user bookmarking your site; if a favicon is present, IE 7 will display it in the location bar.
IE7 also displays favicons in the individual browser tabs, matching the branding opportunity long enjoyed by Mozilla-based browsers like Firefox and Camino as well as the Opera family. If your clients haven't been favicon aware, they are sure to become so shortly.

pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: favicons

on Firefox you get all sorts on the top bar
also on the tabs your open locations are shown with Favicons as well