cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Very weird Vista problem - any ideas?

Community Veteran
Posts: 6,735
Thanks: 12
Registered: 02-02-2008

Very weird Vista problem - any ideas?

This one has got me stumped.....
Standard BT broadband with Netgear DG834PN router which is totally default/open (remote cottage and the owner isn't bothered, just wants it easy).
Two laptops - the XP one works fine wirelessly, the Vista one won't.
The Vista laptop sees the router wirelessly but can't connect, so it's connected by LAN cable.
BUT Internet Explorer fails to find any web sites, it won't even see the router admin page! Settings look totally normal.
Firefox is installed and works fine, so we've switched to using that for web browsing.
Email (Windows Mail) works fine as does (dare I say it) Norton 360 re getting updates.
Windows updates come in OK too.
So I'm guessing something on the networking side is corrupted, but what and how to fix it?
Or is it yet another symptom of the dreaded "Norton Virus"?  Cry
Has anyone got any suggestions?  Smiley
4 REPLIES
Community Veteran
Posts: 1,850
Registered: 11-08-2007

Re: Very weird Vista problem - any ideas?

try the thunderbird email client.  could be that pernicious norton software blocking email, or it might be vista's much vaunted 'security' modules.
Community Veteran
Posts: 6,735
Thanks: 12
Registered: 02-02-2008

Re: Very weird Vista problem - any ideas?

Quote from: HPsauce
Email (Windows Mail) works fine

It's IE (and wireless) that don't work....  Wink
Community Veteran
Posts: 38,307
Thanks: 972
Fixes: 57
Registered: 15-06-2007

Re: Very weird Vista problem - any ideas?

Quick google threw up these
http://www.computer-juice.com/forums/f49/norton-360-vista-home-premium-wireless-problem-16990/
http://www.spamlaws.com/norton360.html
Suggest junking Norton and getting a more user friendly program
Community Veteran
Posts: 6,735
Thanks: 12
Registered: 02-02-2008

Re: Very weird Vista problem - any ideas?

Thanks Oldjim, that supports my suspicions.  Wink