cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

(Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

crichton
Newbie
Posts: 3
Registered: 21-09-2015

(Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

If I browse to my public (static) IP address I can remotely see the login screen for my Technicolor TG582n router.
Does anyone know how to disable this so its not possible to remotely access the login screen for security purposes?
I already have Remote Assistance turned off so its not this.
Thanks all!

Software Release: 8.4.4.I
Software Variant: AJ
Boot Loader Version: 1.0.4
Product Code: 36847780
Board Name: DANT-T
5 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,030
Fixes: 62
Registered: 15-06-2007

Re: (Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

Are you browsing from your connection
The reason for asking is that when I had that router there were numerous attempts to connect to my IP address which were blocked by the firewall
VileReynard
Seasoned Pro
Posts: 10,980
Thanks: 265
Fixes: 11
Registered: 01-09-2007

Re: (Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

Try browsing from an external connection e.g. your place of work (if applicable).

crichton
Newbie
Posts: 3
Registered: 21-09-2015

Re: (Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

I see the router login page if I browse to my IP via the mobile network and wifi is disabled on my phone  Sad
Community Veteran
Posts: 5,166
Thanks: 478
Fixes: 20
Registered: 10-06-2010

Re: (Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

I don't know why it's accessible on yours, but you may be able to get the idea of what telnet commands you need to enter to change it from this page: http://npr.me.uk/remote.html
nanotm
Pro
Posts: 5,712
Thanks: 120
Fixes: 2
Registered: 11-02-2013

Re: (Security) How do I prevent remote login to Technicolor TG582n?

go to some other location and try to navigate to your ip address (local library for instance) or use your mobile in somewhere like the local weatherspoons /mcdonalds (free wifi) its possible your device is recognised by the router and offers login options,
if you cant find the option to disable remote login or if changing the settting on the GUI does nothing to change the setting then you probably need a firmware reset (push the button) if after a full factory restore you have the same problem, toss the router and buy something else/
just because your paranoid doesn't mean they aren't out to get you