cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HG612 - still ok?

throwawayforum
Hooked
Posts: 5
Thanks: 2
Registered: ‎21-10-2018

HG612 - still ok?

I've been using a HG612 for about five years and recently switched to plusnet. I see a lot of rather convoluted talk online about various types of modem being better depending on what kit is in the local Cab (LCBUS)? 

 

Is this true or is it simply just a waste of money to replace?

 

 

7 REPLIES
Baldrick1
Seasoned Champion
Posts: 1,994
Thanks: 848
Fixes: 67
Registered: ‎30-06-2016

Re: HG612 - still ok?

This Huawei modem works fine with Plusnet. They can also be unlocked so that you can get detailed performance statistics. If you have a decent router then stick with this combo.

I understand that whilst they may work better than an ECI one if you are connected to a Huawei fibre cabinet., they work just as well as an ECI modem if you’re connected to an ECI cabinet.

Superuser
Superuser
Posts: 2,941
Thanks: 643
Fixes: 6
Registered: ‎06-04-2007

Re: HG612 - still ok?

LCBUS, is that your exchange code?  If so, I'm in Burscough as well!

throwawayforum
Hooked
Posts: 5
Thanks: 2
Registered: ‎21-10-2018

Re: HG612 - still ok?

The Burscough gang checking in!
Baldrick1
Seasoned Champion
Posts: 1,994
Thanks: 848
Fixes: 67
Registered: ‎30-06-2016

Re: HG612 - still ok?

If you want to know which make of fibre cabinet you are connected to first identity the cabinet, see https://kitz.co.uk/adsl/cabinet-lookup.htm, then look at it and compare with this. https://kitz.co.uk/adsl/fttc-cabinets.htm

Community Veteran
Posts: 1,632
Thanks: 292
Fixes: 35
Registered: ‎13-08-2015

Re: HG612 - still ok?

Did you not get a router when you switched? The Hub 1 does need an Openreach modem, and normally only cost the price of postage, and can be very handy if you have line problems.

throwawayforum
Hooked
Posts: 5
Thanks: 2
Registered: ‎21-10-2018

Re: HG612 - still ok?

I did recieve a router but I did not even open the box - I never use the ISP provided stuff
VileReynard
All Star
Posts: 11,175
Thanks: 303
Fixes: 11
Registered: ‎01-09-2007

Re: HG612 - still ok?


@throwawayforum wrote:

I've been using a HG612 for about five years and recently switched to plusnet. I see a lot of rather convoluted talk online about various types of modem being better depending on what kit is in the local Cab (LCBUS)? 

Is this true or is it simply just a waste of money to replace?


Only for a small speed difference - not worth the cost of a new modem/router unless you have additional reasons such as:-

Gigabit cabling or superior wifi.

The Plusnet hub 1 is very locked-down and lacks many capabilities, although the wifi seems moderately good and its very cheap.