cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Grabit... or not, maybe...

thecodeface
Newbie
Posts: 2
Registered: 24-06-2013

Grabit... or not, maybe...

Guys
so I follow the instructions to connect to news.plus.net (port 119, no user/pwd, no ssl) to get my news started.
Try to 'Refresh Grouplist'.  Nope - 'Communication error'. 
Try with my account and password.  Nope - '481 Acess Denied...'.
With / without SSL.. no go.
Any hints please?
AndyF.
8 REPLIES
shalom2010
Grafter
Posts: 977
Registered: 28-12-2012

Re: Grabit... or not, maybe...

Well it works fine with newsleecher, although very slow! (Are you a Plusnet customer?)
Community Veteran
Posts: 26,718
Thanks: 930
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Grabit... or not, maybe...

Can you post your IP address (mask the last part). It may be that you are on a new IP range that hasn't been added to the ranges allowed to access the server.
(We've recently seen a similar problem with some users not being able to use the Webmail servers properly)
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 26,718
Thanks: 930
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Grabit... or not, maybe...

@thecodeface
Can you confirm that you are trying to access the Plusnet news server when connected via a Plusnet connection - because if you are not it won't work.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
shalom2010
Grafter
Posts: 977
Registered: 28-12-2012

Re: Grabit... or not, maybe...

Well that was my thought jelv. He only posted once, so I reckon he is not a Plusnet customer. We'll see if he responds to our observations.
jim:quote
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,665
Thanks: 658
Fixes: 162
Registered: 05-04-2007

Re: Grabit... or not, maybe...

To sign up to this forum you need to be a Plusnet customer. It may be that he's just on a non-Plusnet connection at the moment though.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
thecodeface
Newbie
Posts: 2
Registered: 24-06-2013

Re: Grabit... or not, maybe...

Morning Guys
thanks for the feedback.  Yes I am a PlusNet customer.
Trying to connect from work, definitely not a PlusNet connection. 
Our provider is York Data Services so I guess I would appear behind 188.65.97.xxx?Huh
Thanks
AndyF.
ps recommend any news reader (preferably non-chargeable...)?
Community Veteran
Posts: 26,718
Thanks: 930
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: Grabit... or not, maybe...

You cannot access the Plusnet news server from work, only from your home connection. Access is restricted to Plusnet IPs.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 14,381
Thanks: 713
Fixes: 10
Registered: 01-08-2007

Re: Grabit... or not, maybe...

Most folks want a vpn to their office from home.. looks like you need one the other way around lol
I need a new signature... i'm bored of the old one!