cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DHCP Discover on EeePC

pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

DHCP Discover on EeePC

I was OK connecting my machine to every thing - sometimes open, most time WEP.
My old router was a speedtouch 2110 with WEP, no problem
Now upgraded? to thompson and WPA.  Cant get it to connect - tries DHCP discover numerous times then says connection Pending
I have tried Googling it, The answer is a bit above me.  can anyone help.  Is it the range of the IP on the thompson?
It does connect OK via ethernet.   and finds the router and channel OK
PS I also have an Archos, no problem, XP laptop no problem
9 REPLIES
Moderator
Moderator
Posts: 17,371
Thanks: 987
Fixes: 117
Registered: 11-01-2008

Re: DHCP Discover on EeePC

Having a quick scout around looks like it won't do WPA out of the box.
Here seems to be some fairly straight forward instructions that might help it connect:
http://wiki.eeeuser.com/wpa_default_xandros
EDIT: though as ever it's at your own risk  Undecided
Will Moderate For Thanks
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

That looks like it.
Silly really as the set up screen click down has WEP and WPA enabled and lets you type in the passcode  oh well at home have to use Ethernet.
My own risk at root level on Linux is nill
Community Veteran
Posts: 4,729
Registered: 04-04-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

My eeePC (701) works fine with WPA-PSK (Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key)
Which version of WPA is your router set up to use?
Community Veteran
Posts: 6,341
Thanks: 481
Fixes: 44
Registered: 30-07-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

This http://rejon.org/2008/04/eeepc-wpa-fix/ couldnt have anything to do with your problem could it ?
Moderator
Moderator
Posts: 17,371
Thanks: 987
Fixes: 117
Registered: 11-01-2008

Re: DHCP Discover on EeePC

Well that could certainly restrict things, my WPA key would need to be changed..
Will Moderate For Thanks
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

not sure, it the latest Thompson 585
WPA-PSK Uppercase passphrase Green Wlan red
VileReynard
Seasoned Pro
Posts: 10,651
Thanks: 206
Fixes: 9
Registered: 01-09-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

Quote from: adiewoo
Here seems to be some fairly straight forward instructions that might help it connect:
http://wiki.eeeuser.com/wpa_default_xandros
EDIT: though as ever it's at your own risk   Undecided

Thanks adie - those instructions look spot on for any Debian based distro (such as Ubuntu  Smiley )
I'm getting the Thompson router.
When I was a Wireless virgin, I opted to go for WEP - but I can now have the experience of WPA.
I do have another howto - but it's a bit generalised.

Community Veteran
Posts: 6,341
Thanks: 481
Fixes: 44
Registered: 30-07-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

pierre_pierre,
Quote
WPA-PSK Uppercase passphrase Green Wlan red

That seems to indicate that you've got spaces in your passphrase. In that case it would seems that you will have a problem...
Either do the simple mod to the config file as indicated here http://rejon.org/2008/04/eeepc-wpa-fix/ or even simpler , change your passphrase to not have any spaces. If you do that dont forget that you will need to put the new passpharase into the Archos and Xp systems.
pierre_pierre
Grafter
Posts: 19,757
Registered: 30-07-2007

Re: DHCP Discover on EeePC

I have recently Updated a lot of progs and the bios via the update section on the tools page and now WAP works ok, plus got a lot of new progs available, absolutely no sweat if you follow the instrction