cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unlimited fibre extra

mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Unlimited fibre extra

Hi,
Just been looking on the Plusnet website and have a question.
Having entered my phone number it tells me I can get fibre to my premises at a a particular speed. Checking other sites indicates I can't so is Plusnet just saying if I could get fibre it would be at this speed or are they ahead of the game? As far as I know we are due to be fibre enabled soon.
Thanks
-Mat
10 REPLIES
Moderator
Moderator
Posts: 27,336
Thanks: 1,893
Fixes: 174
Registered: ‎14-04-2007

Re: Unlimited fibre extra

What does this tell you http://www.dslchecker.bt.com/

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 64.0 (64-bit)

mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Re: Unlimited fibre extra

Well it doesn't mention fibre or fttc but what is copper multicast? That's available but had no speeds listed.
Thanks
-Mat
Moderator
Moderator
Posts: 27,336
Thanks: 1,893
Fixes: 174
Registered: ‎14-04-2007

Re: Unlimited fibre extra

If it doesn't mention fibre it generally means it's not available for your line unless a database is out of date (unlikely)

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 64.0 (64-bit)

mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Re: Unlimited fibre extra

That's what I thought :-(
The Markyate exchange has a date of Calendar Year 2015. Any tips as to how I'll know when this has happened? Or do I just check the various websites?
Thanks
-Mat
Moderator
Moderator
Posts: 27,336
Thanks: 1,893
Fixes: 174
Registered: ‎14-04-2007

Re: Unlimited fibre extra

Remember it's not just your exchange that needs enabling for fibre but the local cabinet your line is connected to.
Bookmark the link I gave you and keep checking it occasionally.
Find your cabinet in the area and see if there is a new green fibre cabinet near it.

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 64.0 (64-bit)

mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Re: Unlimited fibre extra

I can do that. Thanks for your help
:-)
-Mat
Community Veteran
Posts: 26,744
Thanks: 954
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Unlimited fibre extra

Does http://www.connectedcounties.org/home have any information?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Re: Unlimited fibre extra

Yep. I saw this before thanks. It says we should be upgraded between April and December this year, hence my initial question.
I'll have a look at the cabinet on my way home tonight and see if there's anything obvious happened.
Thanks
-Mat
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,682
Thanks: 665
Fixes: 166
Registered: ‎05-04-2007

Re: Unlimited fibre extra

Occasionally http://www.superfast-openreach.co.uk can have a little more info on timescales.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
mlavende
Rising Star
Posts: 186
Fixes: 2
Registered: ‎22-08-2007

Re: Unlimited fibre extra

Our cabinet has a new mini cabinet next to it and a whole bunch of openreach barriers around it so I guess we will have fibre available soon.
Thanks for all your help everyone.
-Mat