cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WIFI connection dropping / speed highly variable after moving to PlusNet

murrayw24
Newbie
Posts: 2
Registered: 4 weeks ago

WIFI connection dropping / speed highly variable after moving to PlusNet

Hi there,

I just moved to PlusNet broadband (from TalkTalk) last week.

I'm having real problems with wifi connections either suddenly going really slowly or not working at all.

My wife's Experia XA1 is intermittently getting no internet connectivity at all (even though it's showing 4 bars of wifi signal).

On other devices (other phones, desktop, laptop), the connection will be nice and fast (14MB/s) and then suddenly slow to an absolute crawl (less than 1MB/s). This seems to happen particularly when a device moves into range, e.g. someone comes home with their phone in their pocket.

All the lights are green on the router. But the home page on the router admin screen is showing no connected devices (even though there are about 7!).

Very disappointed so far as while TalkTalk wasn't perfect, we never had problems like this :-(

Thanks in advance,

Murray

3 REPLIES
bill888
Seasoned Pro
Posts: 805
Thanks: 104
Fixes: 20
Registered: 18-10-2008

Re: WIFI connection dropping / speed highly variable after moving to PlusNet

fwiw, I don't have an explanation for why your Hub Zero 2704n router cannot see connected devices.

In the mean time, can I suggest you try manually setting the wireless channel number to 1, 6 or 11 and see if it makes any difference to your wireless issues?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=89&v=J57pgKdRcBY

 

Note: safari web browser is known to be incompatible with 2704n web admin interface.

murrayw24
Newbie
Posts: 2
Registered: 4 weeks ago

Re: WIFI connection dropping / speed highly variable after moving to PlusNet

Thanks for your reply Bill888.

 

I have tried manually setting the wireless channel to 11 and that didn't seem to help.

 

Setting it to bg only (rather than bgn) seems to have fixed the connection from the Xperia XA1 (at the cost of very slow printing), but doesn't appear to have addressed the problem of sudden drops in connection speed :-/

darren221980
Hooked
Posts: 5
Registered: 31-10-2015

Re: WIFI connection dropping / speed highly variable after moving to PlusNet

Sorry to jump onto your thread. But i'm getting exactly the same issue here along with very erratic ping results from to google and bbc etc (ranging from 18ms upto 3000ms) with the PlusNet F2704N router and have been for a few weeks even with only 1 wifi device connected and 1 wired. When i experience this problem i can change the wifi channels which improves things for around 30 seconds until it goes [-Censored-] again. Additionally, the router admin pages just seem to lock up and not load for ages.

 

This evening, i changed a wifi channel and applied the change and the laptop wouldn't connect. I then got onto the router by putting my mobile phone onto the wifi and the wifi had completely disabled itself! Something is not right with this router, definately one of the worst i've ever used.

 

What's the process for getting this replaced?