cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Trying to set up a new router

Newbie
Posts: 2
Registered: ‎26-11-2020

Trying to set up a new router

Hi.  Recently joined Plusnet and the router seems very slow on the network.  Done a speed test to the router and getting 70mb download speed but the internal network is dead slow, Ethernet, 2G and 5G.  I have decided to install my old TP Link Archer A1200 router that I used with my previous provider with no connection/speed issues despite a slower internet speed.  I have tried using the template Plusnet settings on the router set up and put my email address and password in as well but it just won't connect.  I have been through the settings on both routers and they all match.  Has anyone got any ideas?  I would really like to get my separate 2g/5g and guest networks back again.

4 REPLIES 4
Moderator
Moderator
Posts: 24,583
Thanks: 4,422
Fixes: 1,129
Registered: ‎11-01-2008

Re: Trying to set up a new router


Moderators Note


This topic has been moved from Fibre to My Router

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
Superuser
Superuser
Posts: 9,141
Thanks: 2,227
Fixes: 160
Registered: ‎30-07-2007

Re: Trying to set up a new router

@peterireland3  the A1200 appears to be a router only . Do you have a separate modem ?

Newbie
Posts: 2
Registered: ‎26-11-2020

Re: Trying to set up a new router

Hi, It is a modem/router.  It shows up on the TP Link app as a A1200 but I have had a look underneath the unit and it is a Archer VR400 AC1200 Modem Router

 

Superuser
Superuser
Posts: 9,141
Thanks: 2,227
Fixes: 160
Registered: ‎30-07-2007

Re: Trying to set up a new router

Ok, so I'm assuming you are on a Fibre product , yes ?

If so then from the Vr400 smart setup, select PlusNet_VDSL , eneter your username as <youraccountname>@plusdsl.net and the password as the one you use to access the member centre.