cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Setuo a Draytek vigor 2830n router

os
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-09-2019

Setuo a Draytek vigor 2830n router

Hello,

I have a Draytek vigor 2830n router that I would like to use instead of the plusnet router.

The plusnet router keeps freezing and dropping connection, so as I used to use the draytek on Sky with no problems I'm hoping the draytek will improve things.

How do I set this up ?

connections + settings for the router. I have had check but not sure how to proceed.

I seem to remember with sky I had to use their router as well as the draytek, is this the case with plusnet, or can I just setup with the draytek?

 

Thanks,

Tags (2)
5 REPLIES 5
MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 9,932
Thanks: 2,662
Fixes: 202
Registered: ‎30-07-2007

Re: Setuo a Draytek vigor 2830n router

Im assuming you are on a fttc connection since you've posted in the fibre board.

The 2830 doesn't have a vdsl capable modem so to work on a fibre connection you will need a separate modem and connect to the wan port on the 2830

 

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

os
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-09-2019

Re: Setuo a Draytek vigor 2830n router

Thanks, MisterW. Am I right in thinking I use the plusnet modem and turn off the wifi - and connect the draytek to the plusnet use the wifi and ethernet from the Draytek?

MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 9,932
Thanks: 2,662
Fixes: 202
Registered: ‎30-07-2007

Re: Setuo a Draytek vigor 2830n router

You can, but the plusnet router cannot be set to true modem only mode. You can still do what you suggest , turn off the Wii and then connect the drayton and use its Wii. It's not ideal but it will work.

You can either use the 2830 as just a wireless access point and connect one of its lan ports to the plusnet router 

OR configure its wan port for dhcp, change its subnet, and then use it as a router by connecting its wan port to the plusnet router

OR

you could get a cheap HG612 bt modem from Ebay and forget about the plusnet router. Connect the hg612 to the 2830 wan port and configure the 2830 with your plusnet username and password

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

os
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎24-09-2019

Re: Setuo a Draytek vigor 2830n router

Thanks very much, I'll give this a go.

Strat
Moderator
Moderator
Posts: 30,671
Thanks: 3,506
Fixes: 515
Registered: ‎14-04-2007

Re: Setuo a Draytek vigor 2830n router

Moderators Note
This topic has been moved from Fibre Broadband to My Router.

 

 

Customer and Forum Moderator. Windows 10 Firefox 92.0 (64-bit)