cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

davejillwhite
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎13-02-2023

New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

Hi Guys,

excuse my ignorance please in the first instance.

I got a full fibre connection last week. My set up is as follows. I have a plusnet hub 2 and TP Link Deco S4 mesh.

Can anyone tell me how to configure so I can use Deco to ping wifi around the house?

Under my old setup I was able to turn off the wi-fi capabilities on the router. 

I'm just now sure how to achieve same on the hub 2.

many thanks in advance. 

7 REPLIES 7
MisterW
Superuser
Superuser
Posts: 14,680
Thanks: 5,480
Fixes: 392
Registered: ‎30-07-2007

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

@davejillwhite. You don't actually need the hub 2 at all. Connect the m4 direct to the ONT. Set up the deco internet connection as ,pppoe  using your plusnet username & password., VLAN disabled

Superusers are not staff, but they do have a direct line of communication into the business in order to raise issues, concerns and feedback from the community.

jgb
Champion
Posts: 800
Thanks: 511
Fixes: 22
Registered: ‎01-08-2007

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

@davejillwhite 

If you do want to turn off wireless on the Hub2 then:

Access the router home page (198.168.1.254) > Advanced Settings (you need the admin password for the router) > Wireless and change the setting to the top right from On to OFF and save it.

Baldrick1
Moderator
Moderator
Posts: 11,675
Thanks: 5,194
Fixes: 417
Registered: ‎30-06-2016

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

@davejillwhite  Welcome to the Community Forums.

Assuming that the Deco will accept a PPPoE connection then you do not need the Hub 2, simply connect the Full Fibre ONT to the Deco WAN input.

You then need to enter your Plusnet credentials in the Deco settings: Connection method PPPoE, VLAN disabled, Plusnet account name in the form <username>@plusdsl.net (for example, joebloggs@plusdsl.net) and your account password.

Edit

@MisterW types faster than me.

Moderator and Customer
If this helped - select the Thumb
If it fixed it,  help others - select 'This Fixed My Problem'

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,527
Thanks: 1,140
Fixes: 73
Registered: ‎25-06-2007

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

@davejillwhite 

In addition to the above, link to the Deco S4 guide

Might be best to reset the Deco devices and start again, when you get to  "Set up internet connection" select PPPoE and enter your broadband username and password

HTH

davejillwhite
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎13-02-2023

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

thank you for all of the input - I will have a go this evening and report back.

 

 

mechanic123
Aspiring Pro
Posts: 191
Thanks: 54
Registered: ‎19-08-2018

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

No report so far?

 

 

Why on earth do people promise a follow-up, but don't bother?

triphil
Newbie
Posts: 3
Thanks: 2
Registered: ‎21-02-2019

Re: New Full Fibre Connectiobn - TP Link Deco S4 question ?

well I've just acquired a Deco M4 and its connected fine via the ONT with PPPOE and the usual name and password, so I guess all the Deco series will be like that