cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How to connect a plusnet router instead of the hyperoptic one.

Sylus
Newbie
Posts: 1
Registered: ‎18-08-2020

How to connect a plusnet router instead of the hyperoptic one.

Hello guys,,

 

Http://imgur.com/5hur3oB

I have this plusnet router and want to use it instead of the default one which is constantly dropping out and giving poor signal. But I’m a technology idiot so was wondering if someone could explain how to do it?Huh

 

3 REPLIES 3
198kHz
Seasoned Hero
Posts: 5,732
Thanks: 2,780
Fixes: 41
Registered: ‎30-07-2008

Re: How to connect a plusnet router instead of the hyperoptic one.

@Sylus Welcome to the forum.  🙂

 

Guides are available if it's one of these -

https://www.plus.net/help/broadband/router-user-guides/

Murphy was an optimist
Zen FTTC 40/10 + Digital Voice   FRITZ!Box 7530
BT technician (Retired)
RealAleMadrid
Aspiring Hero
Posts: 2,740
Thanks: 1,415
Fixes: 59
Registered: ‎07-07-2009

Re: How to connect a plusnet router instead of the hyperoptic one.

@Sylus  Presumably you have broadband provided by Hyperoptic, Not too sure if a Plusnet router is going to work. Do you know your username and password to authenticate the connection? Also you will need to connect using the WAN socket as I believe your broadband is supplied by an ethernet connection to the router. Best of luck.😀

bill888
Champion
Posts: 1,254
Thanks: 263
Fixes: 38
Registered: ‎18-10-2008

Re: How to connect a plusnet router instead of the hyperoptic one.

Plusnet routers are locked to BT and Plusnet.  Hub One cannot replace existing Hyperoptic hub.

ex-Plusnet (ADSL, FTTC) 2008-2023. now BT (FTTP) 2023-