cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

ajam
Newbie
Posts: 3
Registered: 27-04-2016

Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Hi,

 

Today my Sky service moved to plus net. I bought a Technicolor TG582n FTTC and plugged it in but my adsl broadband service doesn't have a green light.  I can reinstate the sky router and it still works so I wonder if I bought the wrong router, or should it work on adsl?  Thanks in advance. (ps fibre isn't an option for me)

8 REPLIES
Plusnet Staff
Plusnet Staff
Posts: 2,123
Thanks: 361
Fixes: 114
Registered: 22-08-2015

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Hello there. The technicolor TG582n routers aren't interchangeable between ADSL and FTTC. They're either one or the other, I'm afraid.
I've joined the Plusnet Help Team as of May 2017. As such, I have a new forum account. Please direct any queries to @Gandalf. Thanks

 Anoush Mortazavi
 Plusnet Support
Community Veteran
Posts: 4,916
Thanks: 335
Fixes: 16
Registered: 10-06-2010

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

If the Technicolor 582n is running the 10.2.5.2 firmware, it can easily be switched between FTTC and ADSL modes.

ajam
Newbie
Posts: 3
Registered: 27-04-2016

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

MANY THANKS for a clear and current answer.

 

I am running V8 so I need to upgrade. The router has a USB and is FTTC but I need to switch to ADSL. Does it matter which one of these I choose please EO or FO?

Plusnet - ADSL - TG582n-PS (without USB port) - 10.2.2.B <=== I have a USB port, so no?
Plusnet - FTTC - TG582n (with USB port) - 8.C.M.0 <== What it appears to be using now?
Plusnet - FTTC - TG582n (with USB port) - 10.2.5.2.EO <==== ?
Plusnet - FTTC - TG582n (with USB port) - 10.2.5.2.FO<==== ?

 

 

 
       
Product Name: TG582n
Serial Number: CP1233xxx11
Software Release: 8.C.M.0
Software Variant: DG
Boot Loader Version: 1.0.5
Product Code: 3684778B
Board Name: DANT-T

 

 

 

 

 

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,543
Thanks: 247
Fixes: 111
Registered: 01-01-2012

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

You can just pick the ADSL version and that should do the trick.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
ajam
Newbie
Posts: 3
Registered: 27-04-2016

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 4,543
Thanks: 247
Fixes: 111
Registered: 01-01-2012

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Nope it's this one

Plusnet - ADSL - TG582n-PS (without USB port) - 10.2.2.B

Unless you want to use the USB port either of the two Fibre ones will work but the ADSL one has the least amount of messing around.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
Community Veteran
Posts: 4,916
Thanks: 335
Fixes: 16
Registered: 10-06-2010

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Someone else mentioned that when using a non-USB firmware on a model with a USB port, it somehow did not work properly.

10.2.5.2 FO is the latest version and I think is what many people were remotely upgraded to, however it does a bug where the 4th LAN port does not work when switched to ADSL mode. EO does not have that bug.

Community Veteran
Posts: 19,099
Thanks: 434
Fixes: 21
Registered: 31-08-2007

Re: Does a Technicolor TG582n FTTC router work on a simple ads like service?

Do NOT use the 10.2.2.B firmware on the USB model it has a multitude of issues too complicated to remember and explain (and it was a while ago when I tested).

In view of the issue raised by ejs, use the 10.2.5.2.EO version, that works OK.