cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

FIXED
g7
Hooked
Posts: 5
Thanks: 1
Registered: ‎17-10-2021

Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

My contract with BT is due for renewal shortly and I was looking at moving to Plusnet.  However when I check the broadband availability only Unlimited Broadband (est. 1Mb speed) is available and no fibre.  Is fibre to my property only available from BT?

 

Thanks!

 

12 REPLIES 12
jab1
Aspiring Legend
Posts: 12,255
Thanks: 3,895
Fixes: 153
Registered: ‎24-02-2012

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

@g7 Welcome to the forums. If you post a screenshot of BT Broadband - ensuring your phone number isn't visible, we should be able to advise better.

John
g7
Hooked
Posts: 5
Thanks: 1
Registered: ‎17-10-2021

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

btbb.png

jab1
Aspiring Legend
Posts: 12,255
Thanks: 3,895
Fixes: 153
Registered: ‎24-02-2012

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Fix

@g7 I don't know where you live, but it appears wherever it is, is in an area where Fibre To The Cabinet is unavailable as it has been converted to Fibre To The Premises only.

Unfortunately, Plusnet do not currently offer an FTTP product, so to switch to fibre, you will have to find another provider - I'm guessing here, but I suspect there may be one or more of the altnet providers available to you.

John
g7
Hooked
Posts: 5
Thanks: 1
Registered: ‎17-10-2021

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Thanks for your quick response.  I'll see if there are any alternative providers.

jab1
Aspiring Legend
Posts: 12,255
Thanks: 3,895
Fixes: 153
Registered: ‎24-02-2012

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

If you can't find alternatives, BT obviously provide it.

John
bmc
Aspiring Hero
Posts: 2,358
Thanks: 651
Fixes: 28
Registered: ‎28-02-2017

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

@g7 

Try the following to see who provides services to you. Look at the bottom right hand corner of the results window to see who's listed.

https://checker.ofcom.org.uk/

 

Brian

adam945
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 2,319
Fixes: 114
Registered: ‎01-12-2020

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Hello @g7

When using the Availability Checker, are you entering your telephone number or address? It's far more accurate when using your landline number in my experience.

 Adam
 Plusnet Help Team - Leeds
dvorak
Moderator
Moderator
Posts: 28,539
Thanks: 6,311
Fixes: 1,459
Registered: ‎11-01-2008

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?


Moderators Note


This topic has been moved from Fibre to My Order

Customer / Moderator
If it helped click the thumb
If it fixed it click 'This fixed my problem'
g7
Hooked
Posts: 5
Thanks: 1
Registered: ‎17-10-2021

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Yes, I entered my landline number.  Thanks

adam945
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 2,319
Fixes: 114
Registered: ‎01-12-2020

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Thanks for your response @g7

What broadband product are you currently on with BT?

 Adam
 Plusnet Help Team - Leeds
g7
Hooked
Posts: 5
Thanks: 1
Registered: ‎17-10-2021

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

BT Fibre Essential

 

adam945
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 2,319
Fixes: 114
Registered: ‎01-12-2020

Re: Possible to move from BT Fibre Essential to PN Fibre?

Cool, are you okay to send me a PM with your current landline number?

 Adam
 Plusnet Help Team - Leeds