cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Install without access

Jamesshepherd28
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎09-12-2018

Install without access

If a engineer doesn't need access for the line install does he need it for the broadband install?
6 REPLIES 6
Mav
Moderator
Moderator
Posts: 21,513
Thanks: 4,393
Fixes: 501
Registered: ‎06-04-2007

Re: Install without access

Moderator's Note(s)

Thread moved from Broadband to My Order.

Forum Moderator and Customer
Courage is resistance to fear, mastery of fear, not absence of fear - Mark Twain
He who feared he would not succeed sat still

NItefox75
Browser
Posts: 1
Registered: ‎09-12-2018

Re: Install without access

Can you be more specific, is it home broadband, or business, have you a line with no faults?

If its a case their is a working line, and no issues, i would assume its a easy install, unless your exspecting a engineer because of a fault on the line.

Jamesshepherd28
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎09-12-2018

Re: Install without access

It's for home and the phone line has no faults. I ordered unlimited fibre and got the phone line with it and got a email saying I do not need to be home for the line install, is this the same for the broadband?
Rapthorne
Rising Star
Posts: 56
Thanks: 18
Registered: ‎11-01-2018

Re: Install without access

They should only need home access to do something at your property like installing a phone line to your house or changing the master socket. If you already have an active phone line then I'm 97% sure all the work they need to do with be at the exchange, and they won't have any need to come to your property
CPU: Ryzen 7 1800X @ 4GHz
GPU: Gigabyte Windforce GTX 1060 6GB
Ram: 16GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz
Case: Red/Black NZXT S340 Elite
Jamesshepherd28
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎09-12-2018

Re: Install without access

Thanks thats what I was thinking and that I only need to setup the router cheers
Warwick
Plusnet Alumni (retired)
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 594
Fixes: 29
Registered: ‎06-08-2018

Re: Install without access

Hi @Jamesshepherd28

 

Thanks for getting in touch.

Fibre installs now are all based on a Self Install basis. These used to all be managed and required an engineer to visit and install physical equipment in your property.

 

With a working line takeover phone order, an engineer is not needed. There will be external work completed for the fibre end of your order but no access would be required.

 

I hope this helps and let us know if you need any further assistance.