cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Monthly usage

IanSn
Grafter
Posts: 492
Thanks: 5
Registered: ‎25-09-2011

Monthly usage

I'm getting zero k on allowance used for 15th and 16th on the monthly usage page. This is certainly not correct.
Is there a glitch?
(Sorry if this is in wrong forum.)
19 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,460
Thanks: 1,031
Fixes: 62
Registered: ‎15-06-2007

Re: Monthly usage

it should be sorted http://usertools.plus.net/status/archive/1379335450.htm but I suggest checking again in the morning
IanSn
Grafter
Posts: 492
Thanks: 5
Registered: ‎25-09-2011

Re: Monthly usage

Ah, thanks. Didn't see this. Will check tomorrow.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Monthly usage

Hi IanSn,
Just checked your VMBU page and there's definitely usage showing at the moment.
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

I'm pretty sure that my usage has not been right for days. There have been large (several Gb) discrepancies between my router totals and the ones on the VMBU page. Some examples:
                      Router                  VMBU
Today            1.2 Gb                    178 Mb
Monday        7.9 Gb                    1.2 Gb
Sunday          6.5 Gb                    3.2 Gb
Saturday        8.0 Gb                    3.3 Gb
Bob
IanSn
Grafter
Posts: 492
Thanks: 5
Registered: ‎25-09-2011

Re: Monthly usage

Thanks,
there is a gap - which shouldn't have 0 in it - over 15th - 16th - which seems to be back to normal since.
see pic attached
Coming up for end of my month and not likely to go over my limit so doesn't matter so long as its working okay now.
EDIT - not sure what VMBU is - I'm just looking at the usage page when you log-in
Community Veteran
Posts: 26,720
Thanks: 934
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Monthly usage

Mine is definitely wrong for Sun 15th as it is showing negligible overnight usage and none during the day.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Monthly usage

Yep, looks like we do have some usage missing following this weekend's problems - sorry about that, we weren't aware of this at the time hence the service status message. It shouldn't affect anything and you won't be charged (of course) but we realise this isn't ideal.
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

It still seems to be wrong today though - unless it's just being very slow to update.
Bob.
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

VMBU still isn't working for me. Comparison with my router since my billing reset four days ago:
                          Router                  VMBU
Saturday          5.2 GB                    0.5 GB
Friday              3.5 GB                    0.4 GB
Thursday          3.0 GB                    1.4 GB
Wednesday      0.2 GB                    0.1 GB
The overnight usage figures look about right although I can't get an overnight/daytime split from my router. It's the daytime figures that look wrong.
Bob
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

Yesterday (Sunday's) figures:
Router  12.8 GB
VMBU    3.0 GB
Bob
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Monthly usage

Well, I was wondering for some reason if the router was reporting on internal traffic as well but then realised that would be silly Smiley
It seems we have a problem open on this (76497) - I'll chase that up in this morning's daily ops meeting and update you early this afternoon.
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

Any update please?
The last three days:
                          Router                  VMBU
Monday          2.9 GB                    3.1 GB
Tuesday          4.0 GB                    3.6 GB
Wednesday    7.1 GB                    0.8 GB
So Monday and Tuesday were similar but yesterday was way under reported again.
I assume that this isn't widespread as nobody else is reporting similar problems?
Bob
Community Veteran
Posts: 1,139
Thanks: 4
Registered: ‎20-07-2007

Re: Monthly usage

Thursday:
Router 4.2 GB
VMBU 1.3 GB
I'm going to stop posting on this now as it's not causing a problem - annoying though as I like to use VMBU to monitor our usage.
Bob
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: ‎18-07-2007

Re: Monthly usage

The problem's still open and investigations are continuing but I'm afraid there's nothing new to report as far as resolution goes.