cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Bald_Eagle1
Grafter
Posts: 313
Registered: 24-06-2011

FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Hi,
I currently have a Value fibre account, with upload speeds capped at 2Mb.
I do not need any increase in download limits from the 40GB that is included with the account, but I would like faster upload speeds.
Would I be better off going for the Extra package or the Pro add-on to my existing account?
Paul.
9 REPLIES
Community Veteran
Posts: 38,305
Thanks: 971
Fixes: 57
Registered: 15-06-2007

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Nope as neither would give better upload speeds - higher uploads are in the pipeline but not yet announced
Bald_Eagle1
Grafter
Posts: 313
Registered: 24-06-2011

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Hmmm,
I thought that Extra gave 5Mb uploads, but traffic managed.
I couldn't quite work ot whether the Pro add-on gave me 5 Mb uploads or not, or even whether I would need both Pro & Extra, even though I don't need the increased GB.
Paul.
Community Veteran
Posts: 38,305
Thanks: 971
Fixes: 57
Registered: 15-06-2007

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Community Veteran
Posts: 26,437
Thanks: 686
Fixes: 8
Registered: 10-04-2007

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Quote
We are looking at providing a 10Mbps upload option though, and hope to announce details of this over the coming weeks.

Those FAQs were posted on 19th April. I rather think that 21 weeks and counting was not what people expected. Despite extreme pushing in another topic Plusnet have declined to give any date or even an aspiration as to whether they hope to make faster speeds available before the end of the year. If faster upload is really import I suggest you look elsewhere.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
Community Veteran
Posts: 6,607
Thanks: 209
Fixes: 15
Registered: 16-02-2009

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Strange that the BT fibre option runs at 10Mb up but the PN one doesn't  Sad
Bald_Eagle1
Grafter
Posts: 313
Registered: 24-06-2011

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Thanks folks,
I think I was getting mixed up with the 5Mb download speed for VPN via the extra package.
As I work from home sometimes, connecting to the office VPN server, VPN is really the only thing I'm really bothered about..
So, if I understand it properly, to get 5Mb download via VPN in normal hours, would I need the extra fibre package?
Or, would the Pro add-on give me VPN downloads at whatever speed my connection & the VPN server could handle with no traffic management 24 hours per day?

Paul.
Community Veteran
Posts: 38,305
Thanks: 971
Fixes: 57
Registered: 15-06-2007

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

With Pro addon you would get all the speed your line can handle with no speed restrictions including VPN on any product
Bald_Eagle1
Grafter
Posts: 313
Registered: 24-06-2011

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Thanks Oldjim,
I'll give it a go then.
I believe I could cancel the Pro add-on after a month if I don't really see a major benefit anyway?
Paul.
Plusnet Alumni (retired) orbrey
Plusnet Alumni (retired)
Posts: 10,540
Registered: 18-07-2007

Re: FTTC Value Fibre - Switch to Extra or Pro add-on?

Quote from: Baldeagle1
I believe I could cancel the Pro add-on after a month if I don't really see a major benefit anyway?

You certainly can - you can cancel any time, the add on will stay on until the end of the month and then be removed.