cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Broadband Showing No Usage Again

Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Broadband Showing No Usage Again

I've just logged in to check my broadband usage, as I'm nearing the end of my billing month, and no data for the present month is available.

"Sorry, there's nothing to show at the moment.

This might be because your account is new, or your usage has been reset for a new billing period."

 

No it isn't, and not it hasn't been - that happens in 4 days time.

This appears to be a near repeat of the April 2017 problem.

How am I to know where I am in relation to the cap?

 

15 REPLIES 15
Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

Sorry to see this.

I've refreshed the broadband component on your account to try to fix this.

Can you switch your router off for 10 minutes letting us know how it goes please?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

Nope, no change. It is showing the past 3 months' usage (before this billing month started, that is), but that's no quite so important.

And as far as I know, it's been not showing the current usage since the start of this billing month. I remember checking soon (probably an hour or two) after the month started and saw the "nothing to show" message and didn't take much notice, as it was probably correct then. It isn't any more.

I've got to point out that your contract is unenforceable without that information being available to me.

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

Sorry to hear that didn't work.

I've raised this with our network engineers and we'll update you when we know more.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

Progress! Thumbs_Up - thank you.

I have it back - sort-of, and as it was. But should it look like this? Methinks something's still not as the designer envisaged (AdGuard is not active):

Screenshot (zoomed out)Screenshot (zoomed out)

On the monthly detail page, why, oh why, is it not possible to expand the box to show the whole week and its total without the need for horizontal scrolling?

 

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

Are you able to retry now?

Let us know how it goes.

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

It's still as in Message 5.

I've also noted in the ticket thread that setting a font size of 12px for the table allows the whole week's data to be seen without scrolling.

But I do have the numbers even if I can't see the whole month in one go, without getting the developer tools out.

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

That's odd, it's working fine over here.

Are you able to try a different device?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

"Are you able to try a different device?"

Indeed I am, a Samsung Galaxy S3, and OMG - when I scroll down, the 'detail tab' magenta box completely fills the initial summary view (overlaid by the SIM offer), and the week table shows Mon - Fri only without scrolling. On the detail page I can only see 3 days "Allowance used" | "Wed" | "Thu" | "Fri" in portrait orientation, "Allowance used"  to "Mon" in landscape, and I can't pinch-zoom out, only in. The rubric "Here's a breakdown..." is completely broken, it flows off the r.h. edge of the screen and can't be brought into view at all.

Do you need pictures?

Sorry if this has drifted away from the original topic.

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

No worries, that#s really odd. 

To try to figure out whether it's a mobile issue, do you have a desktop or laptop you can try?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

The picture in message 5 and all before message 9 referred to an Asus Laptop - display 1366 x 768 running Ubuntu Linux. Opera, Chrome & Firefox all behave the same, as does IE11 in Win10 in VirtualBox in Ubuntu. Message 9 itself refers to the Samsung Galaxy S3 as mentioned.

My reading is for non-mobile devices, it's definitely a formatting/scaling issue of the font size in relation to the size of the scrolling window the table is displayed in, I don't know enough about programming for mobile to comment. 

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

Thanks for the detail.

Are you able to try changing the font size and resolution back to defaults?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

Indeed - that happens automatically on a page reload. Two screenshots:

The "Usage this month" page (part, but showing the full width of the table) as downloaded:

image.png

 

And the same with 12px set for the font size:

image.png

Gandalf
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 20,717
Thanks: 7,026
Fixes: 1,175
Registered: ‎21-04-2017

Re: Broadband Showing No Usage Again

Thanks for that.

It sounds like the issue may be when using a non-standard font.

Are you able to keep using it at 12px when looking at the usage?

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Anoush Mortazavi
 Plusnet Help Team
Robot
Grafter
Posts: 26
Thanks: 10
Registered: ‎11-05-2016

Re: Broadband Showing No Usage Again

I've not changed the font, and no, it reverts automatically on a page reload. 

Here's :root font stack

image.png

and it looks as if that's inherited all the way down to the table.

image.png