cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

transfered to plusnet today and no dial tone

fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

transfered to plusnet today and no dial tone

As the title states. We transfered phone and broadband today.
BT engineer came out to install etc. On time I might add.
He told me it could be up to midnight tonight before it works, but now I have had emails from plusnet to say I'm good to go.
My phone line is still dead. Tried the phone directly at socket and still no dial tone.
What's going on?
11 REPLIES 11
ReedRichards
Seasoned Pro
Posts: 4,927
Thanks: 145
Fixes: 25
Registered: ‎14-07-2009

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

You don't mention:
  • What the engineer needed to install at your house

  • Whether your broadband is working or not


Presumably some work that needed to be completed elsewhere (in the telephone exchange?) was not finished on schedule.
Of course, what you really want to know is "If not now, when?"; which hopefully a Plusnet representative will be able to answer for you.
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

The engineer fitted a new master socket and basically plugged it all in.
No broadband either.
ReedRichards
Seasoned Pro
Posts: 4,927
Thanks: 145
Fixes: 25
Registered: ‎14-07-2009

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Quote from: fletberbill
The engineer fitted a new master socket and basically plugged it all in.

So this was fibre-optic (fttc) broadband you ordered?  At what point did you lose the dial tone? 
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Yes it is fibre optic. The dial tone was dead when I got up yesterday. I presumed my previous supplier had already cut me off.
adamwalker
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 15,963
Thanks: 629
Fixes: 176
Registered: ‎27-04-2007

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Sorry to hear about this fletberbill,
I'm looking into this now and will update ticket 88999397 shortly for you.
Cheers for taking my call and I hope all goes to plan with the engineer visit on Monday morning.
As mentioned feel free to drop us a reply here in case further action needs to be taken after that (hopefully not!) or if the issue needs to be tied up.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Adam Walker
 Plusnet Help Team
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

I forgot to mention earlier, but if I called my home phone from my mobile I could hear it ring on the mobile.
Don't know if that's of any relevance but I thought I would mention it.
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Well it's now past 5:30pm and still no broadband and phone.
Engineer came this morning as promised, got the landline  working albeit only for an hour.
Still no internet connection and phoneline has been on and off all afternoon.
I had another engineer call me and  said someone else will visit, no sign yet.
Not a happy man at the moment Angry
What's happening?
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

This just gets better.
I noticed a neighbour had an openreach visit this morning. Just had a chat with them and their number changed last Wednesday without any request from them.
Guess who's number they had. Yep you got it MINE. I would like to know who's going to pay for the hour long call to Portugal. Because I'm certainly not.
Still no Internet and tempramental phone line.
LukeS
Grafter
Posts: 203
Registered: ‎09-05-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Hi fletberbill,
I've picked up your ticket and will be in touch soon. I'm assuming there has be a mix up with the connections at the cabinet or exchange. I'm sure this was just human error and we'll get everything sorted soon.
fletberbill
Newbie
Posts: 7
Registered: ‎23-07-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

We actually had an Open reach engineer that knew what he was doing this morning Smiley
It would appear that the first two engineers didn't have a clue what they were doing.
All sorted now thank you, shame it took a week though.
LukeS
Grafter
Posts: 203
Registered: ‎09-05-2014

Re: transfered to plusnet today and no dial tone

Great news  Cheesy
I'll be in touch soon via the ticket to cover the other issues we spoke about.