cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Phone sockets/lines

Steevo
Grafter
Posts: 418
Registered: ‎17-01-2013

Phone sockets/lines

Just about to start moving into a new house. I've found two "sockets" in rooms downstairs, and one upstairs as well as an extension downstairs that ends in an ADSL type plug. It looks like there's a cable from outside going to both of the sockets downstairs, one has a new BT OR (grey writing) faceplate, the other has an old style all white socket with raise BT logo. How do I tell which is live, or whether the property has two lines? I've yet to get a phone/bb service connected to the property but will do shortly.
4 REPLIES 4
PeeGee
Pro
Posts: 1,217
Thanks: 84
Fixes: 3
Registered: ‎05-04-2009

Re: Phone sockets/lines

Plug a phone in to a socket and listen for a dial tone? If you have one, dial 17070 for the line number. Repeat for other sockets.
Phil
Plusnet FTTC (Sep 2014), Essentials (Feb 2013); ADSL (Apr 2009); Customer since Jan 2004 (on 28kb dial-up)
Using a TP-Link Archer VR600 modem-router.
PeterLoftus
Pro
Posts: 2,583
Thanks: 178
Fixes: 4
Registered: ‎27-05-2011

Re: Phone sockets/lines

@pg I salute you sir  Smiley
To do is to be - Neitzsche
To be is to do - Kant
do be do be do - Sinatra
Steevo
Grafter
Posts: 418
Registered: ‎17-01-2013

Re: Phone sockets/lines

Will there be a dial tone even if I havn't got a line rental agreement in place?
jelv
Seasoned Hero
Posts: 26,786
Thanks: 990
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: Phone sockets/lines

It's a distinct possibility depending on how long the line has been out of use.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£14.40/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)