Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

nat type moderate?

Highlighted
Grafter
Posts: 415
Registered: ‎14-08-2009

nat type moderate?

Yesterday when I was playing MW2 it said my NAT was open. Today it says its moderate? I don't understand, I tried restarting the router. Its a DG834G btw.
5 REPLIES
Grafter
Posts: 415
Registered: ‎14-08-2009

Re: nat type moderate?

Please ignore, I restored to factory default and that seemed to have fixed it.
Community Veteran
Posts: 1,109
Thanks: 6
Registered: ‎28-08-2007

Re: nat type moderate?

My PS3 is in the DMZ with a static ip and I get moderate, so I'm not sure if this actually means a problem or just a general view of your connection speed  Undecided
Lack of any sort of instructions for this game does not help either  Roll eyes
Grafter
Posts: 4,799
Registered: ‎03-11-2007

Re: nat type moderate?

surrprise surprise a ps3 having nat issues nothing new there  Roll eyes. average it sounds like you need a xbox to cure your nat issue/reporting bug (think thats my best advice given on this forum yet  Grin )
Grafter
Posts: 350
Registered: ‎02-08-2007

Re: nat type moderate?

MW2 is odd. I've been using UpnP for ages, and not had issues.
As soon as I play MW2 it says my NAt was moderate and I also had some problems with games.  I ended up port forwarding the 5 or so ports to my xbox, and it's now OPEN again, but seems odd why it should claim it's moderate when nothing has changed.
Grafter
Posts: 4,799
Registered: ‎03-11-2007

Re: nat type moderate?

strange, i havent got mod2 yet so cant check this out.
but i run my xbox ip in DMZ mode any way to insure this never happens, upnp has done a good job in past for the xbox but am belt and trouser approach to my xbox traffic setup. ive also in the past found my netgear to block some xbl traffic picking it up as a DOS attack, even in dmz mode