cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

blaenau2000
Newbie
Posts: 9
Registered: 19-07-2009

New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Hi, I am a new customer, never had problems before but since connecting the thompson router and I use wired connection ethernet, I cant connect with friends? PLease Please any help
is much appreciated, this is why i switched as i believed it to be better for online gaming?
21 REPLIES
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

it will be the thompson router that is most likely at fault not PN's network.
can u confirm what status your nat is on the ps3 when using the thompson router and if at all possable use your old router with PN's settings and see if you still have the problem.
blaenau2000
Newbie
Posts: 9
Registered: 19-07-2009

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Its showing as a NAT2 if that helps
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

i belive nat2 is right for the ps3?  if adiewoo's about he should confirm this.
have u set up up port forwarding rules?
most people on here use DMZ for the ps3's. 
if you log into the router and give the ps3 a static ip address then add that ip address to the DMZ option. this will insure all ports are open to the ps3 rulein any closed ports being the problem
blaenau2000
Newbie
Posts: 9
Registered: 19-07-2009

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Thanks, this is much appreciated, I would not be happy if i could not play cod with my friends. Grin
Is there a little guide anywhere that i can work off, as i have not attempted this before although i am computer savy.
Thanks
Ian
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

http://forum.o2.co.uk/viewtopic.php?t=9884&sid=a4126b6e4d139068c77b6f34bf2a0e1e
the 3rd post down may contain the direct links you need
Euge
Grafter
Posts: 502
Registered: 11-10-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

NAT 3 = Restricted voice communication and other features
NAT 2 = Correct ports fowarded for your PS3 or it's DMZ'd
NAT 1 = No router, it goes straight through the modem (normally)
So nat2 is fine.
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

still worth dmz'ing the ps3's ip address as we all know how ps3 games like to use a random port to keep you guys on your toes  Grin
Euge
Grafter
Posts: 502
Registered: 11-10-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?


@ Asbo : Yup, so that thickets that own 360's can't ruin our supreme online gaming experience.  Wink
blaenau2000
Newbie
Posts: 9
Registered: 19-07-2009

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Cant seem to find out how to DMZ the router for the PS3 , might just resort to phoning plusnet up and asking them in the morning.
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

what did you get when you tried this link http://192.168.1.254/cgi/b/publicip/cfg/?be=0&l0=3&l1=0&tid=ASSIGN_PUBL_ADDR
@ euge the op's loving his exprince so far  Wink
Euge
Grafter
Posts: 502
Registered: 11-10-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Is it a thomson 585 v7 router?
Try this site
A page from these forums about the dmz and that router
blaenau2000
Newbie
Posts: 9
Registered: 19-07-2009

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

Firstly thanks for all youre help guys, much appreciated. Unfortunately I cant find an answer and nor can anyone,
Seems like everyone is having hassle with this router , this does seem confusing to me
as i went with plusnetpro specifically because it was designed for gamers, yet they send out a shitty router that no one can understand and many are having problems with.
Answer = sell the scrap.
Anyone give me advice as to what router is best for gaming.
scootie
Grafter
Posts: 4,799
Registered: 03-11-2007

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

i use netgear dg834g v4 and not had a problem.
dmz is easy to setup a kid could do it
plus its fully compatable with routerstats and dmt to monitor your line
Moderator
Moderator
Posts: 17,191
Thanks: 883
Fixes: 101
Registered: 11-01-2008

Re: New Plusnet Customer, Cant connect with friends in PS3 COD5?

I'd go with either the dg834g v4 or gt - do not get the 834pn your won't be able to use your wireless controllers.
Will Moderate For Thanks