cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Which box do I connect plusnet router too ?

Dave27
Newbie
Posts: 5
Registered: ‎19-11-2023

Which box do I connect plusnet router too ?

Hi,
Hoping someone can help ?
Switching from BT fibre (they attended my house and fixed Fibre box the below the Master socket
So when my Plusnet router arrives do I connect to the box that I currently get fibre through or the master socket above ?Huh
So confused
Thanks
14 REPLIES 14
RichardB
Seasoned Champion
Posts: 1,042
Thanks: 390
Fixes: 39
Registered: ‎19-11-2008

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Hi @Dave27
Connect the Plusnet router same way as the BT router.
Regards
Richard
bmc
Hero
Posts: 3,446
Thanks: 1,160
Fixes: 52
Registered: ‎28-02-2017

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

@RichardB 

The BT router will also work if you change the login credentials.

 

Brian

RichardB
Seasoned Champion
Posts: 1,042
Thanks: 390
Fixes: 39
Registered: ‎19-11-2008

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Agreed but BT demand their routers are returned after leaving BT on pain of being charged.
Hence, the advice.

RealAleMadrid
Aspiring Hero
Posts: 2,757
Thanks: 1,431
Fixes: 59
Registered: ‎07-07-2009

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

@Dave27 Have you actually changed to FTTP (full fibre) If you have you will have an Openreach ONT installed, is this what is below the old master socket? You were not getting full fibre from the master socket, probably fibre to the cabinet.

If you have the ONT you connect your Plusnet router WAN port to the ONT with an ethernet cable, the old master socket is no longer in use, I hope you realise that you no longer have a phone service, Plusnet do not provide that on their full fibre product.

Mr_Paul
Seasoned Pro
Posts: 611
Thanks: 214
Fixes: 12
Registered: ‎07-06-2022

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

@Dave27 

If you are still confused about what type of broadband service you have, can you post a photo of the master socket and the "box underneath it"?

Dave27
Newbie
Posts: 5
Registered: ‎19-11-2023

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Thanks, I would but don’t know how to upload the photo don’t seem to have the option to ?
Dave27
Newbie
Posts: 5
Registered: ‎19-11-2023

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Dave27
Newbie
Posts: 5
Registered: ‎19-11-2023

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Think that’s it
Mr_Paul
Seasoned Pro
Posts: 611
Thanks: 214
Fixes: 12
Registered: ‎07-06-2022

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Can anyone else open the link that @Dave27 posted in Message #8?

I'm getting an "Item not found" error.

 

 

Champnet
Aspiring Hero
Posts: 2,702
Thanks: 1,028
Fixes: 13
Registered: ‎25-07-2007

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Fraid not....

willcutforth
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,568
Thanks: 596
Fixes: 99
Registered: ‎27-11-2020

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

I tried as well and I am seeing the same as @Mr_Paul 

If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Will Cutforth
 Plusnet Help Team
bmc
Hero
Posts: 3,446
Thanks: 1,160
Fixes: 52
Registered: ‎28-02-2017

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

@Dave27 

When you reply to a message you get a list of options above the message box. If you choose the rectangular box with a mountain in it you can post the image in the body of the message.

 

Brian

 

Dan_the_Van
Aspiring Hero
Posts: 2,831
Thanks: 1,359
Fixes: 86
Registered: ‎25-06-2007

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

In addition to the above, if you are using a smart phone or tablet when replying to a post you need the browser to use 'Desktop Site" or words to that effect

HTH

Dave27
Newbie
Posts: 5
Registered: ‎19-11-2023

Re: Which box do I connect plusnet router too ?

Ok, thanks for the patience I’ll try from a desktop as my mobile does not give me the upload photo option