cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

upgrading to 80/40

sutty1986
Dabbler
Posts: 13
Registered: ‎19-08-2015

upgrading to 80/40

was told i would get speeds of around 65mbps only acheiving 20-25 connected to the router, my upload is around 16 which is good enough but why is my download speed so poor?
ive put a fault in but takes ages for them to get back
ive been on fibre a week yesterday and NOTHING has been right, first put on wrong package, then told the package didnt exist even tohugh i had it in black and white, then upgraded now this
13 REPLIES
CBR600
Grafter
Posts: 41
Thanks: 1
Registered: ‎11-08-2015

Re: upgrading to 80/40

Hello Smiley
Welcome to disappointed club.
I was quoted 16 - 23 Mbps down and 1.5 - 2 Mbps up.
With the BT Open reach modem and plusnet router i got 12 down and 1 up.
I had to spend another £60 on a Billion VDSL unit which has increased my download  to 17 Mbps. Upload is still just under 1Mbps.
I asked plusnet for help and got fobbed off with "its in the acceptable range"
good luck getting it sorted .
sutty1986
Dabbler
Posts: 13
Registered: ‎19-08-2015

Re: upgrading to 80/40

well im a few days into my agreement im not paying for a shabby service, to be honest i had better service at talktalk even though it wasnt an english call center, picked up hella lot faster!
shame on you plusnet
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: upgrading to 80/40

@sutty1986
Run the BTw Performance test (DON'T REBOOT, ignore the red preamble except make sure no other programs are using the Internet, use an ethernet connection) and at the end of the first run, click the Further Diagnostics button, enter just your Phone number and Run the Further Diagnostics Test.
Do a Copy and Paste of the results and post here (no need to grab an image).
Check your Current Line speed (Login required). Don't post your phone number.
Also put your number into this and copy and paste the results, but redact your phone number.
PS. 80/40 doesn't exist, it's 80/20  Wink
Community Veteran
Posts: 19,102
Thanks: 443
Fixes: 21
Registered: ‎31-08-2007

Re: upgrading to 80/40

Both of you, I assume you had engineer visits and both have the Mk3 vDSL SSFP fitted to your NTE5a and your modems are plugged by their original short leads into the modem socket on the vDSL plate.
@CBR600
Have you got the latest firmware on the Billion to make sure it's compatible with G.INP?
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,682
Thanks: 665
Fixes: 166
Registered: ‎05-04-2007

Re: upgrading to 80/40

Your line is synced at the full 80/20 however for some reason the profile is set incorrectly on the wholesale side.
I've rejected the clear on the fault, meaning that I've pushed it back to BTWholesale for more investigation.
0.128M-40M Downstream, Error Protection Off - 0.128M-2M Upstream, Error Protection Off
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff
CBR600
Grafter
Posts: 41
Thanks: 1
Registered: ‎11-08-2015

Re: upgrading to 80/40

@Anotherone
Yep i flashed it to the latest.
My download speed has been increasing steadily and now up to 21252 Kbps
Upload is decreasing though Sad
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 6,125
Thanks: 592
Fixes: 229
Registered: ‎01-01-2012

Re: upgrading to 80/40

@sutty1986
Your fault is with our faults team and you should have a response by the end of play today.
@CBR600
Unfortunately you are in the middle of the estimated range for your speeds (22.7 to 16.1) so we wouldn't be able to raise this as a fault.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Matthew Wheeler
 Plusnet Help Team
CBR600
Grafter
Posts: 41
Thanks: 1
Registered: ‎11-08-2015

Re: upgrading to 80/40

Hi Mathew
My upload has dropped from 1.2 Mbps to 0.83 Mbps.
I rely on the upload when working from home and at this rate it will back to my ADSL days.
Anything you can do to help ?
Thanks
sutty1986
Dabbler
Posts: 13
Registered: ‎19-08-2015

Re: upgrading to 80/40

Never got an update or reply on my speed
Community Veteran
Posts: 26,744
Thanks: 954
Fixes: 10
Registered: ‎10-04-2007

Re: upgrading to 80/40

Is the ticket still open?
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
sutty1986
Dabbler
Posts: 13
Registered: ‎19-08-2015

Re: upgrading to 80/40

Plusnet closed it themselves I have been away on Holiday, the speeds have got slightly better since buying a new router as the one provided was poor at the best of times.
Max speed ive have is 55 but its a rarity
sutty1986
Dabbler
Posts: 13
Registered: ‎19-08-2015

Re: upgrading to 80/40

I also shouldn't have to fork out for a new router I live in a small house and cannot stream YouTube videos in uostiars bedroom on old router.
Spesdtest is 0.15mbps
Community Gaffer
Community Gaffer
Posts: 17,682
Thanks: 665
Fixes: 166
Registered: ‎05-04-2007

Re: upgrading to 80/40

Hi there,
The ticket is still open, however the fault we raised to BTWholesale timed out as we didn't receive an update from you (as you were on holiday). Can you reply confirming that you tried the speedtests we asked for on the last reply we made so we can see what the next steps are.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Chris Parr
 Plusnet Staff