cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

plusnet transparent proxy?

Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

plusnet transparent proxy?

Today I started noticing some pages hanging strangely.
Then tried a url directly and it times out, however the error page wasnt my browser but a web cache from plusnet.
Note this error message.
"Generated Thu, 02 Apr 2015 10:25:30 GMT by pcl-iwfcache04.plus.net (squid)"
what gives?
the url is http://cloud.directupload.net/plugins/imageviewer/site/direct.php?s=1iTQ&/e70a04d6e95a97a2ebe4df412f... which loads fine when not loading via plusnet.
20 REPLIES
craigknighton
Grafter
Posts: 36
Registered: 29-11-2012

Re: plusnet transparent proxy?

That's the Internet Watch Foundation proxy server that is generating that error.
It's possible that the IP address that the file is originating from is on the black list, either though an error (happens a lot - especially with file lockers) or because it has been flagged as illegal content.
Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

Re: plusnet transparent proxy?

yeah that avatar image is really naughty :p not
sort it out plusnet.
other hosts affected include but not limited to
imageshack.us
postimg
dropbox
craigknighton
Grafter
Posts: 36
Registered: 29-11-2012

Re: plusnet transparent proxy?

Not necessarily down to that one image, as cloud.directupload.net doesn't load at all for me, but directupload.net does.
Similarly the other sites you said all load perfectly for me.
Melancholie
Grafter
Posts: 451
Thanks: 1
Registered: 23-07-2013

Re: plusnet transparent proxy?

If those three are all getting routed through the proxy cluster I'm not entirely surprised that it struggled. Not ideal but nothing untoward, just a rarity that all of them appear on the list at once.
I wouldn't be surprised if other ISPs with IWF filters had some issues - Virgin Media are famous for them.
Community Veteran
Posts: 26,718
Thanks: 930
Fixes: 10
Registered: 10-04-2007

Re: plusnet transparent proxy?

I'm having issues as well - trying to load images such as http://s18.postimg.org/3wa54n0qh/Screen_Shot_2015_04_02_at_16_15_50.jpg
I've confirmed that I can view the images when I try using RDP to a desktop in the office (they are not on Plusnet) so the postimg.org server is fine.
I've rung in to report the issue.
jelv (a.k.a Spoon Whittler)
   Why I have left Plusnet (warning: long post!)   
Broadband: Andrews & Arnold Home::1 (FTTC 80/20)
Line rental: Pulse 8 Home Line Rental (£13/month)
Mobile: iD mobile (£4/month)
deathtrap
Grafter
Posts: 1,063
Thanks: 4
Registered: 23-04-2013

Re: plusnet transparent proxy?


The offensive imageS? This is exactly why the internet should not be censored/filtered, over blocking ? very lame and a massive FAIL!
Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

Re: plusnet transparent proxy?

Well yeah its common knowledge its trivial to bypass the IWF yet its still here.
Currently browsing with a socks, as these issues cause firefox to just hang in the middle of loading pages, when people have sigs etc. using these hosts.
Starmans
Grafter
Posts: 82
Thanks: 5
Registered: 03-03-2015

Re: plusnet transparent proxy?

Does seem to be an issue unfortunately.
Able to load using Opera Turbo feature but not in another broswer.
Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

Re: plusnet transparent proxy?

still broken, so may not be load related.
Plusnet Help Team
Plusnet Help Team
Posts: 1,953
Thanks: 22
Fixes: 5
Registered: 24-07-2014

Re: plusnet transparent proxy?

Interesting that the link also works for me in Opera Turbo, but not anything else .... Anyway, I'm looking into it for you.
If this post resolved your issue please click the 'This fixed my problem' button
 Tony T
 Plusnet Help Team
Moderator
Moderator
Posts: 18,694
Thanks: 1,951
Fixes: 247
Registered: 11-01-2008

Re: plusnet transparent proxy?

Doesn't opera go through its own cache with certain settings?

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

Community Veteran
Posts: 2,286
Thanks: 109
Fixes: 4
Registered: 18-02-2013

Re: plusnet transparent proxy?

Opera in turbo mode bypasses your dns setting entirely using port 443  Shocked
Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

Re: plusnet transparent proxy?

Quote from: plusnettony
Interesting that the link also works for me in Opera Turbo, but not anything else .... Anyway, I'm looking into it for you.

ok thanks
Community Veteran
Posts: 1,990
Thanks: 5
Registered: 11-12-2013

Re: plusnet transparent proxy?

guys if you cant/wont fix it can you at least set the timeout to something reasonable like 5-15 seconds, currently it sits there for THREE minutes before failing.