cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iPad dropping wifi since fibre installation

Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

iPad dropping wifi since fibre installation

Since I got fibre installed my iPads keep loosing wifi connectivity, restarting wifi cures this. I have tried several different channels with no improvement.
Any ideas?
Thanks in advance
14 REPLIES
Alucidnation
Grafter
Posts: 182
Thanks: 8
Registered: ‎03-01-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Are you using the Plusnet router?
Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Yes standard install equipment
Sagemcom router 2704N plusnet fit
Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

No other ideas?
joclark
Grafter
Posts: 140
Registered: ‎09-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Good afternoon, have you tried to change the routers position. Do you have it near any electrical appliances or a boiler these could have an effect on the connectivity of the WiFi.
If this does not work please let us know.
Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Thanks Jo, I haven't tried changing the position of the router, mainly because it's in the same position as the router we had prior to upgrading to fibre? The router is actually on the television stand
joclark
Grafter
Posts: 140
Registered: ‎09-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Hi, if you could try changing the position of the router, lets try every option available to us so we can rule something else out. The fibre router is different to the ADSL and can react differently when close to electronic devices.
Alucidnation
Grafter
Posts: 182
Thanks: 8
Registered: ‎03-01-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Quote from: Dobby1
Yes standard install equipment
Sagemcom router 2704N plusnet fit

Try a different (read better) router.
The PN one is not known for its brilliance.
Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

I have moved the router Jo and it does seem to have improved . Many thanks
joclark
Grafter
Posts: 140
Registered: ‎09-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Glad that has helped. I know it seemed like a strange request, at least it has worked
Jo
Dobby1
Newbie
Posts: 6
Registered: ‎04-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Hi again Jo, unfortunately we still have  the problem of wifi dropping out! Have tried router in several places with no improvement. It's so annoying because we had a better connection with our old router and we're paying much more for fibre! What do you suggest?
joclark
Grafter
Posts: 140
Registered: ‎09-03-2015

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Hi Dobby, sorry that this hasn't worked. Did you say you had changed the channels on the router?, if not please try changing to one at the start on in the middle or one in the end.
If this doesn't work please try the troubleshoot on the website
www.plus.net/support/broadband/wireless_broadband/
Hope this helps
Jo
Moderator
Moderator
Posts: 19,037
Thanks: 2,087
Fixes: 311
Registered: ‎11-01-2008

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

Make sure it's not using channel 13 in wireless settings

Customer / Moderator / If it helped click the thumb / If it fixed it click 'This fixed my problem'

mwarby
Grafter
Posts: 85
Registered: ‎11-08-2014

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

I've had dropouts caused by auto selection of wifi channels before, if there are a number of access points all trying to auto switch to the optimum channel, then your own channel will keep changing, causing a dropout. The solution in my case was just to pick a channel manually
Champnet
Pro
Posts: 492
Thanks: 93
Fixes: 1
Registered: ‎25-07-2007

Re: iPad dropping wifi since fibre installation

You've probably tried this :
In the iPad's Wi-Fi settings choose "Forget this Network".
Let it find the network again & re-Join re-entering login details.
DM